Arhīvs
29. Marts, 2024. Aldonis, Agija, Ranta, Gudrūna
Pāru kaujas
rezultâti

PGA tūre pārmaiņu nojautās

ASV nemainīgi ir pasaules profesionālā golfa citadele, tomēr pārmaiņu vēji ir jaušami arī PGA tūrē, kur arvien nozīmīgāku lomu iegūst Āzijas turnīri. Asbolūtos skaitļos to gan nav daudz, tomēr apskatnieki norāda uz tiem kā laikmeta pārmaiņu zīmi.

PGA tūre ir arī atklājusi biroju Tokijā, un nākamgad septembrī Japānā notiks PGA Tour Champions turnīrs. Tas gan nav oficiālajā tūres sacensību sarakstā, taču spēlētāji jau ir informēti, ka nākamgad trijās nedēļās pēc kārtas viņi Āzijā varēs spēlēt turnīros, kur kopējais balvu fonds sasniegs 26 miljonus dolāru.

Tūres golferis Kevin Kisner atzina, ka labprātāk šos turnīrus būtu aizvadījis tuvāk mājām, taču ASV ekonomika neaug tik strauji, lai atrastos jauni gribētāji šķirties no lielas naudas golfa turnīru balvu fondiem.

Savukārt Āzijā ir nozīmīga izaugsme, un PGA tūre negrasās to ignorēt. Turklāt Japāna ir pasaulē otrs lielākais golfa tirgus, un PGA tūres 14 sponsoriem ir biznesa intereses Japānā. Tūres vadība arī vēlas stiprināt līdzjutēju rindas Āzijā, lai veicinātu globālāku atpazīstamību. 

PGA tūres starptautisko attiecību vadītājs Paul Johnson atzīst, ka seko sponsoru globālākas pārstāvības tendencēm, un tūrei ir nepieciešama plašāka stratēģija darbībai ārpus ASV. Ja gribi virzīt biznesu, ir jābūt tirgū, viņš uzsvēra.

Tiesa, golferus neviens nespiedīs oktobrī ceļot uz Āziju, taču izlaist trīs sacensības daudziem konkurences cīņā varētu būt pārāk riskanti. 

Pēdējās izmaiņas , 01.11.2016.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē