Arhīvs
28. Marts, 2024. Gunta, Ginta, Gunda
Pāru kaujas
rezultâti

Uz augšu Kalifornijā, Vroclavā un "Viesturos"

Aizvadītā trešdiena izvērsās patīkamiem notikumiem bagāta, jo teicamu raundu LPGA kvalifikācijas turnīrā Kalifornijā aizvadīja Krista Puisīte, par Polijas junioru čempioni kļuva Anna Diāna Švanka, un cerīgāk uz Latvijas golfa ne tik tālu nākotni mudināja raudzīties "Viesturos" veiksmīgi aizvadītais "Davis Golf Style" akadēmijas (DGSA) sezonas noslēgums.

LPGA kvalifikācijas pirmās pakāpes turnīrā Krista "Mission Hills Country Club" lieliski pieradināja "Arnold Palmer" laukumu, nospēlējot ar 69 sitieniem jeb -3 zem PAR, kas ļāva arī divu kārtu summā rezultātu pārcelt mīnusos ar -2 zem PAR. Turklāt rezultātu tabulā Krista pakāpās par vairākiem desmitiem vietu augstāk, un turnīra pusceļā dala 6.vietu 242 spēlētāju konkurencē.

Lai gan var uzskatīt, ka teorētiski turnīra noslēgumā nebūs starpības starp 1. un 100.vietu, jo viss pirmais simtnieks iekļūs kvalifikācijas otrajā posmā, tomēr sportā necīnīties par arvien augstākiem sasniegumiem nemaz nav iespējams. Turklāt pārliecībai par saviem spēkiem tikpat veiksmīgs turpinājums nāks tikai par labu.

Pārliecību par spēju spēlēt labā līmenī ceturtdien nostiprināja arī Anna Diāna Švanka, kura "Toya Golf & Country Club" laukumā Polijas junioru čempiones titulu nodrošināja trīs dienu summā ar 223 sitieniem (73-76-74). Latvietes dominēja uz goda pjedestāla, jo otrā ar 231 sitienu bija Ieva Čače, kam vienu sitienu zaudēja mājiniece Dominika Gradecka.

Junioriem puišiem Edgars Bariss izcīnīja 5.vietu (231), bet devītais bija Roberts Bišs (244). Jaunāko junioru grupā Rūdolfs Ķelle finišēja piektais (237), jauniešiem Marija Luīze Jučmane ieguva 4.vietu (305), savukārt Pauls Nesaule ierindojās 6.vietā (271).

Polijas junioru čempionātam gandrīz līdzvērtīgs dalībnieku skaits pulcējās "Viesturos" uz DGSA sezonas noslēgumu. Akadēmijas tūres sezonā bija septiņi posmi, no kuriem kopvērtējumā katram tika ieskaitīti četri labākie rezultāti pirmajos sešos posmos, bet dalība finālā bija obligāta, lai pretendētu uz balvām kopvērtējumā.

Tūrē sezonas gaitā piedalījās 43 jaunieši gan no "Viesturiem", gan citiem laukumiem, un jaunajiem golferiem piemērotas sacensību sērijas radīšana tikai pozitīvi iespaidos gan konkurenci, gan līdz ar to arī motivāciju sasniegt arvien labākus rezultātus. Cerams, nākamajā sezonā DGSA turpinās kāpt tikai augšup, lai vairotu izredzes uz Latvijas jaunās paaudzes spēlētāju panākumiem dažāda ranga turnīros gan pašu mājās, gan ārzemēs.

Sacensību finālposmā U-21 grupā ar PAR atbilstošu rezultātu sitienu spēlē un neto -2 zem PAR uzvarēja Linda Dobele. Citās grupās labākie bija Ilja Bogdanov (U-16), Oskars Ruģelis (U-13) un Gatis Valters (U-10).

Visas tūres garumā par balvām jaunajiem golferiem gādāja "SkiBox Golf", un atsevišķos posmos arī citi atbalstītāji parūpējās, lai dalībniekiem atzinība par labiem rezultātiem būtu arī rokām sataustāma.

Ar plašāku DGSA sezonas noslēguma apskatu var iepazīties DGSA MĀJASLAPĀ.

LPGA tūres kvalifikācijas turnīra REZULTĀTI

Polijas junioru čempionāta REZULTĀTI

Pēdējās izmaiņas , 29.08.2013.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē