Arhīvs
19. Aprîlis, 2024. Vēsma, Fanija
Pāru kaujas
rezultâti

Jau rekordists

"Masters" turnīra pusceļā Guan Tianlang piektdien sasniedza paveica vairākas lietas, kas nevienam citam līdz šim "Augusta National" laukumā nebija izdevušās. Ķīnas golferis 14 gadu vecumā pārvarēja katu, turklāt paveica to, neraugoties uz apstākli, ka kļuva par pirmo golferi, kas "Masters" nopelnījis soda punktu par lēnu spēli. No līdera austrālieša Jason Day viņš atpaliek 10 sitienu.

Guan jau ir nodrošinājis sudraba kausu, ko "Masters" pasniedz labākajam amatierim, tomēr lielākas diskusijas raisījās par jaunajam golferim piešķirto sodu.

Atbilstoši golfa Noteikumiem, laukumā jāievēro jebkādi sacensību Komitejas ieviesti spēles tempa nosacījumi. "Masters" turnīrā 18 bedrīšu izspēlei ir atvēlētas četras stundas un 38 minūtes. Līdzko spēlētāju grupa pārāk tālu atpaliek no iepriekšējās grupas, tā saņem brīdinājumu, un katram spēlētājam sitiens jāizdara 40 sekunžu laikā.

Guan nonāca uz pulksteņa 12.bedrītē, un 13.bedrītē pirmo reizi tika brīdināts, taču turpinājumā vairākkārt sitienus veica pēc ilgas gatavošanās. Uz 16. bedrītes tee viņš vairāk nekā piecas minūtes ar kediju apsprieda nūjas izvēli, un 17.bedrītē ilgi gatavojās otrajam sitienam, lai gan iepriekš tika mudināts pasteigties. Spēles tempu neveicināja arī brāzmainie vēja virpuļi, kas jauca spēlētāju prātus un bieži mudināja mainīt jau iepriekš paņemto nūju.

Pirms 17. bedrītes grīna Eiropas tūres galvenais tiesnesis John Paramor pasauca jaunekli sāņus un informēja par soda sitiena piešķiršanu. Abi vairākas minūtes dzīvi sarunājās, bet saņemtais sods būtiski ietekmēja Guan spēli. Papildu saņemtajam sodam viņš uz grīna netrāpīja vieglu bērdija ripinājumu, taču 18. bedrītē jau bija saņēmies, un no piegrīna bunkura gandrīz trāpīja bedrītē, kas ļāva viegli tikt pie PAR.

Raundā nospēlējis ar 75 sitieniem jeb +3 virs PAR, Guan divu dienu summā ar +4 dalīja 55.vietu. "Masters" noteikumi paredz, ka katu pārvar 50 labākie spēlētāji, kā arī tie, kas no līdera neatpaliek vairāk kā 10 sitienu. Guan līdz ar to būtu palicis aiz kata, ja līderis Day 17.bedrītē būtu par pāris centimetriem precīzāks un trāpītu bērdija putu.

Pēc raunda Guan teica, ka pieņem sodu kā pelnītu. Ilgo pirmssitiena rutīnu viņš uzskata par labu, taču atzina, ka nespēj ātri pieņemt lēmumu par nūjas izvēli. Arī Guan flaita partneris Matteo Manassero teica, ka jaunais ķīnietis visu nedaudz par ilgu velk garumā, lai iegūtu mierīgu prāta noskaņu un sagatavotos.

Ne visi atbalstīja soda piešķiršanu Guan, lai gan spēlētāji bieži sūdzas par lēno spēles tempu, it īpaši "Major" turnīros. Brandt Snedeker teica, ka par upuri vajadzēja izvēlēties kādu citu, nevis 14 gadus vecu puiku, kas cīnās par katu mūžā pirmajā "Masters" turnīrā. Snedeker nebūtu iebildumu, ja citiem par biedinājumu tiktu sodīts viņš pats. Līdz šim pēdējais sodu par lēnu spēli "Major" sacensībās bija saņēmis Gregory Bourdy 2010.gadā PGA čempionātā.

Atlikušajās divās kārtās netrūks jaunu pārsteigumu, ko apliecināja notikumi otrajā raundā. Iepriekš līdera pozīcijas dalījušais spānis Sergio Garcia pēc 66 sitienu raunda turpināja ar 76, atkrītot uz 14.vietu. Otrs pirmā raunda līderis austrālietis Marc Leishman turās dalītā 2.vietā, bet Tiger Woods ar -3 dala 7.vietu.

"US Masters" REZULTĀTI

Pēdējās izmaiņas , 13.04.2013.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē