Arhīvs
28. Marts, 2024. Gunta, Ginta, Gunda
Pāru kaujas
rezultâti

Divas "Masters" zvaigznes

Nedēļas beigās "US Masters" izskaņā slavas spožākos mirkļus, iespējams, baudīs citi, bet pirms sezonas pirmā "Major" turnīra starta divi absolūti publicitātes līderi ir Tiger Woods un Guan Tianlang. Ja pasaules ranga līderis Woods kā favorīts pretendē uz karjerā piekto Zaļo žaketi, tad 14 gadus vecais Guan ceturtdien kļūs par "Masters" visu laiku jaunāko dalībnieku.

Woods ar Guan jau satikās "Augusta National" treniņlaukumā, kur parakstīja autogrāfu uz Ķīnas jaunieša cepures un uzaicināja viņu trijatā ar Dustin Johnson izspēlēt deviņas bedrītes. Brīnumbērna spēli Woods novērtēja atzinīgi un neskopojās ar uzslavām. Savukārt Guan uzklausīja dažus padomus un vēlāk pastāstīja, ka no Woods ieguvis lielāku pārliecību par sevi.

"Viņš nevar spēlēt vidusskolas komandā, jo ir pamatskolnieks, bet tagad spēlēs "Masters". Tas ir visai brīnumaini," teica Woods, kurš "Major" turnīrā nav uzvarējis kopš 2008.gada "US Open", bet "Masters" čempiona titulu līdz šim pēdējo reizi ieguva 2005.gadā.

Tiesības spēlēt "Masters" Guan nopelnīja rudenī ar uzvaru Āzijas/Klusā okeāna amatieru čempionātā, kur bija līderis no pirmās līdz pēdējai kārtai. Līdz šim pēdējo reizi turnīra debitants "Masters" uzvarēja 1979.gadā, kad to paveica Fuzzy Zoeller, bet amatierim visu laiku labākais sasniegums ir otrā vieta.

Pagaidām jaunākais "Masters" dalībnieks ir itālietis Mateo Manassero, kurš 2010.gadā spēlēja 16 gadu vecumā. Guan tiesības spēlēt "Masters" aizstāvēja arī ASV golferis Steve Sticker, uzsverot, ka mazs vecums nedrīkst būt šķērslis, ja tiesības piedalīties ir godam nopelnītas kvalifikācijā.

Viens no pasaulē labākajiem golferiem Rory McIlroy 14 gadu vecumā gatavojās cīņām "European Young Masters", bet austrālietis Adam Scott bija sajūsmā par otro vietu Kvīnslendas junioru čempionātā. Tādēļ golfa vērotāji ar interesi gaida, ko parādīs Guan.

Šogad "Augusta National" junioriem pievērš īpašu uzmanību. Golfa popularizēšanai pirmo reizi notika "Drive, Chip & Putt" prasmju konkursa fināls septiņus līdz 15 gadus veciem puišiem un meitenēm dažādās vecuma grupās, ko rādīja arī "Golf Channel", bet "Masters" turnīrā bērniem ieeja kopā ar vecākiem ir bez maksas.

Pēdējās izmaiņas , 10.04.2013.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē