Arhīvs
26. Aprîlis, 2024. Alīna, Sandris, Rūsiņš, Geraldine
Pāru kaujas
rezultâti

Jutīgs jautājums

Citviet pasaulē golferi lielākoties atbalsta ideju aizliegt ripināšanu ar pie ķermeņa noenkurotu nūju, bet ASV tas ir jutīgāks jautājums, piektdien pavēstīja R&A. Nodomu ieviest attiecīgas izmaiņas noteikumos R&A un USGA darīja zināmu novembra beigās, bet ceturtdien beidzās apspriešanai atvēlētais 90 dienu termiņš.

"Mēs ievērojām, ka šis jautājums īpaši jutīgs ir izrādījies ASV, bet citviet golfa sabiedrība iecerētās noteikumu izmaiņas ir uztvērusi labvēlīgāk," vēstīts R&A paziņojumā.

Iebildumus pret noenkurotās puterēšanas aizliegumu pauda gan Amerikas PGA, gan ASV PGA tūre. Citām organizācijām pasaulē iecerētās izmaiņas šķita pieņemamas, jo vismaz publiskas iebildes no tām neizskanēja.

R&A un USGA piektdien atsevišķos paziņojumos informēja, ka izvērtēs komentārus pirms lēmuma par iespējamām noteikumu izmaiņām. Jautājums ir visai ērkšķains, jo ASV PGA tūres komisārs Tim Fincham izteicies, ka neieviesīs tūrē noteikumu izmaiņas par vēdera puteriem.

Arī R&A atzīst, ka jautājums par garajiem puteriem polarizē golfa sabiedrību, un būs nepieciešams laiks, lai sadarbībā ar USGA caurskatītu un izvērtētu komentārus pirms gala lēmuma pieņemšanas. Izmaiņas, ja tās pieņems, stāsies spēkā 2016.gada sākumā.

Nodomu aizliegt puterēšanu ar nūjas noenkurošanu atbalstīja Tiger Woods, taču citas zvaigznes, piemēram, "British Open" čempions Ernie Els, iebilda. Trīs no pieciem pēdējiem "Major" turnīru čempioniem izmantoja vēdera puterus.

R&A un USGA uzskata, ka izmaiņas Noteikumā 14-1b ļautu saglabāt golfā brīva nūjas vēziena ideju, kas jau 600 gadu ir spēles fundamentāla vērtība.

Pēdējās izmaiņas , 01.03.2013.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē