Arhīvs
20. Aprîlis, 2024. Mirta, Ziedīte, Amula
Pāru kaujas
rezultâti

Pamanīta Amerikā

ASV atklāto laukumu sieviešu amatieru (WAPL) čempionāta pirmajā izslēgšanas kārtā Krista Puisīte spēkos līdzīgā cīņā trešdien zaudēja, taču ar iekļūšanu match-play spēlēs ASV Golfa asociācijā (USGA) raisīja ievērību kā pirmā Latvijas spēlētāja tik augsta līmeņa sacensībās. Ar tikšanu turnīra 64 spēcīgāko dalībnieču vidū Krista Ņūdžersijā piesaistīja uzmanību arī Latvijas golfam kopumā.

Kristu match-play pirmajā kārtā pārspēja viena no ASV talantīgākajām melnādainajām golferēm 16 gadu vecā Lakareber Abe, kuras vecāki ASV imigrēja no Ugandas. Pamatīgā karstumā aizvadītajā cīņā Kristai pēc 5.bedrītes izdevās iegūt divu bedrīšu pārsvaru, taču tupinājumā Abe spēja nodrošināt uzvaru ar 1up.

Match-play pirmajā kārtā Krista iekļuva ar dalītu 54.vietu, kvalifikācijā divu raundu summā "Neshanic Valley" laukumā nospēlējot ar +4 virs PAR (+1 un +3). Pēdējās uz match-play tika dažas spēlētājas ar +5 virs PAR.

Intervijā USGA mājaslapā Krista teica, ka ir priecīga par iekļūšanu pirmajā izslēgšanas kārtā, taču protams, būtu vēlējusies tikt tālāk, un match-play spēlēs ir grūti ko paredzēt. USGA arī uzsver, ka Krista augsto līmeni sasniegusi ar vecāku atbalstu un iztiekot bez tādas apčubināšanas, kas ir pašsaprotama ASV labākajiem junioriem.

USGA apskatā uzvērts, ka Latvijā ir trīs golfa laukumi un 1133 spēlētāji, juniorus ieskaitot, bet valstī pirmais golfa laukums atvēries, kad Kristai bija septiņi gadi. Pašlaik Kristas spēles līmenis jau mudina apdomāt, ko golfā censties sasniegt pēc studijām Teksasas valsts universitātē, kas nākamgad tiks absolvēta. Tuvākā nākotnē talantīgo golferi gaida vēl viena debija - jūlija beigās Slovēnijā jāpārstāv Latvija Eiropas dāmu amatieru čempionātā.

Plašāku aprakstu par Kristu angļu valodā var lasīt USGA MĀJASLAPĀ.

Pēdējās izmaiņas , 21.06.2012.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē