Arhīvs
23. Aprîlis, 2024. Juris, Jurģis, Georgs
Pāru kaujas
rezultâti

Vēlreiz Burbo!

Tradīciju ik pēc trim gadiem uzvarēt Līgo kausa izcīņā svētdien "Viesturos" sev ieviesa Viktors Burbo - labdarības turnīrā, kas notika sesto reizi, viņš izcīnīja pirmo vietu absolūtajā vērtējumā, kā arī golfa laukumā kļuva par lielāko mecenātu. Taču vēl jo svarīgāk, ka kopīgiem spēkiem golferi un pasākuma viesi mazās Aleksandras veselības uzlabošanai savāca piecarpus tūkstošus latu.

Ja kāds no rīta bažījās par pelēko pamali un iespēju visa turnīra garumā draudzēties ar lietussargu, drīz vien varēja mierīgi atslābināties un noraudzīties, kā vēja brāzmas izdzenā mākoņus un izkārto saulainu laiku. Dažbrīd vējš gan nedaudz pārcentās, un brāzmās apgāza pa kādai ziedu vāzei, taču galvenais mērķis, nodrošināt deviņu bedrīšu turnīram pareizo fonu, bija sasniegts.

Katrā flaitā golferi aktīvi izmantoja īpašā nolikuma sniegto iespēju par finanšu kompensāciju izdzēst no atmiņas un pierakstiem neizdevušos sitienus, tomēr visaktīvāk ar savas spēles grupas māršalu komunicēja Burbo. Līdz devītās bedrītes izspēles noslēgumam ziedojumos reģistrējot 320 latu, uzvarētājs absolūtajā ieskaitē laukumu izspēlēja ar +1 virs PAR. Ik pa sitienam tālāk kungiem trijniekā ierindojās Vjačeslavs Kuziščins un Jānis Lielcepure.

Savukārt dāmām Līgo kausa tradīcijām atbilstošā spēlē nepārspēta palika Lidija Gavrilova ar +2 virs PAR, kas šoreiz ļāva apsteigt lielo sportisko turnīru favorītes Māru Puisīti un Lindu Dobeli, kuras sadalīja attiecīgi otro un trešo vietu.

Vērtīgas balvas varēja iegūt katras bedrītes izspēlē, un toni 1.bedrītē uzdeva Vadims Reinfelds, kurš par tālāko draivu saņēma turnīra īpašā atbalstītāja DNB bankas dāvanu karti. Tomēr visveiksmīgāk atsevišķām epizodēm koncentrējās Aija Jurģele - ar precizitāti 2. bedrītē un distanci 6.bedrītē viņa tika pie dāvanu kartēm no SIA "Nidija" un "Veselības medicīnas centra 4".

Daudz individuālo balvu pārceļoja pie jaunās paaudzes golferiem - Dobelei pēc tālākā izsitiena 3. bedrītē būs jāatrod laiks, lai divatā uzspēlētu Maskavas golfa klubā, Aksels Uškāns 4. bedrītē līdzīgā veidā nodrošināja sev lielo SIA "Pūre" ražojumu degustāciju, bet Roberts Eihmanis ar draivu 5.bedrītē garantēja nedēļas nogali ar "Lexus" no "Wess Motors". Ar vienu sitienu apmaksātu izklaidi nodrošināja Roberts Bišs un Dainis Riziks - attiecīgi par precīzāko sitienu pie karoga 7.bedrītē un restorānam tuvāko sitienu 9.bedrītē pasniedza dāvanu kartes no restorāna "Pie Jura" un "Vecmeitas ar kaķi".

Bija arī golferiem ļoti praktiska balva - apmācību sesija "Davis Golf Style Academy". To par apgūto distanci 8.bedrītē nopelnīja Daiga Puisīte, un nešaubīgi liks lietā. Līgo kauss turklāt kļuva par akadēmijai nozīmīgu dienu, jo tika atvērta jaunā treniņlaukuma būve, kas ļaus vēl augstākā līmenī nodrošināt apmācības procesu. Tāpat bija iespēja pārliecināties, ka treniņlaukums turpina kļūt gan pievilcīgāks, gan tīri praktiski treniņiem interesantāks un piemērotāks.

Par akadēmijas attīstību tās attīstītāji pateicās "Viesturu" saimniekam Igoram Mališkovam, kurš pasākuma gaitā nekavējās likt lietā savas mākslinieciskās prasmes, lai ziedojumu finanšu straume neapsīktu un pieņemtos spēkā. Golfa laukumā iekrātie ziedojumi pārsniedza 2300 latu, taču summu būtiski palielināja arī citos pasākumos iegūtās finanses. Aleksandrai uzlabot veselību palīdzēs gan ienākumi no izsoles, kur varēja izkārtot ekskluzīvas atpūtas iespēju un iegūt savā īpašumā lietišķi elegantas lietas, gan ziedojumu kastītēs atstātās banknotes.

Prāvāko pienesumu izsolē deva Dainis Liepiņš, par pusotru tūkstoti latu iegūstot nedēļu ilgu atpūtu divām personām Spānijas dienvidos augstākās kategorijas viesnīcā golfa laukumu ielenkumā. Taču būtiski ziedojumu kasi papildināja arī mākslas cienītāji - par 120 latiem īpašnieku atrada Mališkova saržs, un finansiālā vērtībā daudz neatpalika arī Jāņa Jurkāna, Vitālija Gavrilova un Valda Birkava ģīmetnes.

Uzvarētāja uzrunā Burbo vienkārši un sirsnīgi rezumēja, ka ir tikai cilvēciski palīdzēt, ja ir tāda finansiāla iespēja, turklāt vēl jo vairāk, ja to iespējams paveikt tik lieliskā veidā, kā spēlējot golfu. Tāpat kā citus gadus golferi Līgo noskaņās, baudot spēli, gardu mielastu un izklaides, apliecināja, ka kopīgi spēj paveikt lielas lietas, un Aleksandras turpmākie dzīves gadi viņai ļaus gūt dzīvē vairāk prieka.

Pēdējās izmaiņas , 18.06.2012.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē