Arhīvs
25. Aprîlis, 2024. Līksma, Bārbala, Marks, Markus
Pāru kaujas
rezultâti

Krukova trešais

Par vienīgo trīskārtējo Pasaules latviešu "Open" uzvarētāju sestdien kļuva "Ozo" pro Artūrs Krukovs, kam pārspēlē izdevās pieveikt junioru izlases golferi Lindu Dobeli. Savukārt "Gant Open" handikapa ieskaitēs uzvaras guva jaunatne - Dainis Riziks kungiem un Dana Zālīte dāmu konkurencē.

Gan Krukovs, gan Dobele 18 bedrītes izspēlēja ar 75 sitieniem, līdz ar to atbilstoši nolikumam abiem bija jādodas uz 13.bedrītes tee, lai PAR 3 testā noteiktu, kura vārds uz kausa iemūžināms. Otrajā turnīrā pēc kārtas Dobele nonāca pārspēles izaicinājuma priekšā - ja kļūt par "SEB Open" čempioni palīdzēja laimīgi mesta monēta, tad šoreiz izšķirošajā brīdī varēja paļauties tikai uz golfa prasmēm.

Krukovs ar pirmo sitienu tika uz grīna un bedrītes izspēli pabeidza ar PAR, turpretim Dobelei pirmais sitiens nebija tik veiksmīgs, un iespēlētais bugijs nozīmēja, ka "Ozo" pro Pasaules latviešu "Open" kausa īpašuma tiesības pagarināja vēl uz gadu. Arī pirms gada divas pirmās vietas ieņēma Krukovs un Dobele - līdz pārspēlei lieta nenonāca, taču ar pērn sasniegtajiem rezultātiem (72 un 74) šoreiz uzvarai būtu pieticis bez pārspēles.

Iespējams, ka kungu konkurencē Krukovam nedaudz pietrūka sāncensības gara, jo līdz šim uz līderu lomām pretendējušie juniori sitienu spēlē no laukuma PAR attālinājās. Līdz ar to Pasaules latviešu "Open" 10 gadu vēsturē varēja iegūt ar plusos lielāko rezultātu. Līdz šim tikai divreiz trofeju saņēma uzvarētājs ar rezultātu plusos, taču tas ne reizi nebija lielāks par +1.

Vistuvāk Krukova stroke rezultātam kungu cīņās tika Dainis Riziks, nospēlējot ar 76 sitieniem, un HCP neto vērtējumā pārliecinoši iegūstot pirmo vietu ar neto -6 zem PAR. Otrais bija Gatis Birkavs, atpaliekot par trim sitieniem, kurus pazaudēja savās pēdējās divās bedrītēs, nopelnot bugiju un divkāršu bugiju. Laureātu trijnieku arī ar neto -3 zem PAR noslēdza Armands Puče.

Līdz LMT Latvijas amatieru čempionātam palikušas nepilnas divas nedēļas, ko juniori, cerams, izmantos, lai pienācīgi satrenētos un neļautu turnīru padarīt par faktisku midamatieru čempionātu. Konkurentu jaunajiem golferiem netrūks, ko apliecināja vairāku pieredzējušu golferu iespētais "Gant Open", kur spēlēt gribētāju bija daudz vairāk nekā pieejamo dalības vakanču.

Dāmām lielākās dāvanas no "Gant" nopelnīja Zālīte ar 37 stableford punktu rezultātu, apsteidzot tādu pašu rezultātu sasniegušo Emīliju Samu. Trešā ar 36 punktiem lieliskajā dienā bija Inese Bērs.

Viena sitiena balvas saņēma Alise Burkāne un Edgars Zālītis par tālākajiem draiviem 7.bedrītē, kā arī Mārīte Kāpostiņa un Normunds Sams par tuvāko trāpījumu karogam 13.bedrītē.

"Ozo" sacensību kalendārā nākamā nedēļas nogale ir brīvāka, taču turpināsies laukuma sagatavošana, lai jūnija pēdējās dienās ar spraunāku rafu sagaidītu pretendentus uz Latvijas amatieru čempionu tituliem.

Pēdējās izmaiņas , 16.06.2012.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē