Arhīvs
29. Marts, 2024. Aldonis, Agija, Ranta, Gudrūna
Pāru kaujas
rezultâti

Mahan finālā neapturams

ASV golferis Hunter Mahan svētdien kļuva par WGC-Accenture match-play čempionāta uzvarētāju, finālā ar 2&1 pārspējot Rory McIlroy, kam pietrūka vienas uzvaras, lai pārņemtu vadību pasaules rangā. Otrajā vietā finišējušais ziemeļīrs vēlāk atzina, ka pārāk daudz spēku atstāja pusfinālā.

Dienas pirmajā mačā McIlroy ar 3&1 uzveica britu Lee Westwood, un šajā pusfinālā bija papilnam zemtekstu. Jebkuram pusfināla uzvarētājam pavērtos ceļš uz pasaules ranga virsotni un iespēja nobīdīt no troņa angli Luke Donald, ja vien vēlāk izdotos gūt uzvaru finālā. Turklāt McIlroy un Westwood attiecības raksturo kā ļoti vēsas, kopš ziemeļīrs no ISM sporta menedžmenta kompānijas pārcēlās uz konkurējošo "Horizon", bet Westwood palika ISM pārraudzībā.

Fināla sākumā McIlroy piecās bedrītēs vēl turēja līdzi sāncensim, taču zaudēja četrās no nākamajām piecām bedrītēm, ļaujot Mahan iegūt 4up pārsvaru. Divas bedrītes McIlroy turpinājumā gan atspēlēja, tomēr atziņa, ka otrajā deviņniekā spēlēts labs golfs, viņam bija pieticīgs mierinājums.

Mahan 29 gadu vecumā uzvarēja ceturtajā PGA tūres turnīrā, taču panākums Arizonas tuksneša laukumā viņam nācis negaidīti grūti. Uzvarētājs sacīja, ka nebija apzinājies, cik sarežģīti ir izcīnīt sešas match-play uzvaras pasaulē labāko spēlētāju konkurencē. Ar savu spēli Mahan bija apmierināts, sakot, ka viss bija kārtībā gan draivos un sitienos ar dzelžiem, gan čipošanā un uz grīniem.

Ar smaidu sejā Mahan teica, ka viņam izdevies atlikt McIlroy kronēšanu par pasaules ranga līderi, taču match-play čempions nešaubās, ka tā ir tikai pagaidu pauze. McIlroy būs pasaulē Nr.1, uzskata 29 gadus vecais Mahan.

Iespējams, McIlroy šī nebija īstā reize uzvarai, jo pasaules ranga līderim nepienāktos tik kļūmīgi izspēlēt bedrīti, kā 22 gadus vecajam pretendentam tas gadījās 7.bedrītē (PAR 4). Mahan no 120 metriem sita piču, bet bumbiņa netika līdz grīnam, pamatīgi noripojot lejup pa slīpo nogāzi. Savukārt McIlroy pamanījās ne tikai pilnībā nokopēt konkurenta neveiksmīgo sitienu, bet arī vēlreiz neveiksmīgi čipot pret kalnu, saņemot bumbiņu atpakaļ gandrīz pie kājām. Rezultātā Mahan uzvarai bedrītē pietika ar bugiju.

Spēlē par 3.vietu amerikānis Mark Wilson ar 1up uzveica Westwood.

WGC Accenture match-play rezultāti 

Pēdējās izmaiņas , 27.02.2012.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē