Arhīvs
19. Aprîlis, 2024. Vēsma, Fanija
Pāru kaujas
rezultâti

Soģis uz dīvāna

Golfs būtu ļoti piemērota spēle hokeja līdzjutējiem, piedāvājot visas iespējas, sēžot pie tālrāža, iejusties tiesnešu lomā un panākt taisnības uzvaru, nevis bez izredzēm uz panākumiem prasīt noteikumu kalpu samalšanu ziepēs. Nupat kāda TV skatītāja ērgļa acs noveda pie Camilo Villegas diskvalifikācijas ASV PGA Čempionu turnīrā.

Šonedēļ notiekošajās ASV PGA tūres sezonas pirmajās sacensībās Villegas pirmajā raundā 15.bedrītes izspēlē izkustināja zāles stiebriņu, kamēr viņa bumbiņa vēl ripoja. Golferis divreiz čipoja uz grīnu, taču darīja to pietiekami neveiksmīgi, lai bumbiņa ripotu atpakaļ.

Pēc TV ieraksta izpētes turnīra lēmēji atzina, ka Villegas pārkāpis noteikumus. Precīzāk sakot, Noteikumā 23-1 rakstīto, ka "ja bumbiņa ir kustībā, brīvo kavēkli, kas varētu ietekmēt bumbiņas kustību, aizvākt nedrīkst".

Tā kā Villegas sākotnēji nepieskaitīja pienākošos divu sitienu sodu un parakstīja kartīti ar 72 sitieniem, nevis 74, viņu diskvalificēja par nepareiza rezultāta ieniegšanu.

Skatītāju aktīva iesaistīšanās golfa tiesāšanas procesā ASV nav jaunums. Pagājušajā sezonā LPGA tūrē diskvalificēja Juli Inkster, jo modrās acis pamanīja, ka viņa iesildoties bedrītes starta vietā izmanto treniņnūju ar papildu svaru. Savukārt Dustin Johnson PGA čempionātā nejauši ar nūju pieskārās nomīdīta bunkura virsmai, ko fiksēja kāda mobilā tālruņa kamera. ASV PGA izvērtēja fotogrāfiju un Johnson gāja secen iespēja pretendēt uz septiņiem cipariem rakstāmu naudas balvu.

Diskvalifikācija bija savdabīga dāvana Villegas 29.dzimšanas dienā, ko gan viņš pieņēma bez kurnēšanas. Villegas palūdza viņam par mācību parādīt situācijas videoierakstu, un atzina sevi par vainīgu, piebilstot, ka par šādu noteikumu aspektu līdz šim nebija iedomājies. "Ir svarīgi lai tiktu cienīti noteikumi un cilvēki spēlē," viņš teica.

"Kapalua Resort" laukumā notiekošajā turnīrā pirms svētdien paredzētās ceturtās kārtas līderpozīcijas dala Jonathan Byrd, Robert Garrigus un Steve Stricker, kam ir pa 201 sitienam jeb -18 zem PAR.

Pēdējās izmaiņas , 09.01.2011.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē