Arhīvs
18. Aprîlis, 2024. Laura, Jadviga, Nameizis, Hildegarde
Pāru kaujas
rezultâti

Amatierēm oficiāls pasaules reitings

Pēc četrus gadus ilgušas gatavošanās un darbošanās testa režīmā līdz ar janvāra pirmo nedēļu oficiālu statusu iemantojis Sieviešu amatieru pasaules reitings (WWAGR). Pagaidām vēl gan nav garantijas, ka pilnīgi visām spēlētājām ir uzskatīti absolūti visi ieskaites rezultāti, taču kopēju ieskatu spēku samērā ranga tabula sniedz jau tagad.

Tāpat kā jau ilgāku laiku funkcionējošo vīriešu amatieru reitingu, arī dāmu rangu uztur R&A.

Par spēlētājiem jāgādā ne tikai turnīru rīkotājiem, bet arī nacionālajām federācijām, lai neviens ieskaites turnīrs nepaliktu neuzskaitīts. Baltijas mērogā ieskaites turnīru gan nav daudz - tie ir valstu nacionālie amatieru "Open". Punktus var gūt arī kontinenta komandu čempionātos meitenēm un sievietēm, kā arī reģionālajās tūrēs, tostarp juniorēm.

ASV studentu sportā (NCAA) ieskaites mači ir ne zemāk par reģionālajiem čempionātiem, taču savus punktiņus dalīs arī NCAA II un pat III divīzijas izšķirošajos mačos.

Pirms visu datu precizēšanas WWAGR turpina darboties testa režīmā un vēl netiek publicēts, bet ieskats tajā liecina, ka no Latvijas golferēm visaugstāk ir tikusi "Latvian Open" čempione Krista Puisīte, ieņemot 386.vietu. Laura Jansone vēl amatieres statusā ir 648.vietā, bet otrajā tūkstotī vairāk nekā 3000 uzskaitīto golferu konkurencē ierindotas Māra Puisīte (1312.) un Linda Dobele (1939.).

Pēdējās izmaiņas , 04.01.2011.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē