Arhīvs
28. Marts, 2024. Gunta, Ginta, Gunda
Pāru kaujas
rezultâti

Pirmā profesionāle

Loģisku lēmumu pieņēmusi Laura Jansone, kura šogad pāries profesionāļos, lai jaunajā statusā izmantotu izcīnītās tiesības spēlēt LPGA "Futures" tūrē. Šķiršanās no amatieres statusa gan nebija vienīgā aktualitāte, par ko Latvijas pirmā profesionāle pastāstīja intervijā Latvijas Radio.

"Tas būs šogad. Kļūšu par profesionāli un mēģināšu spēlēt LPGA "Futures" tūrē. Redzēs, kā ies, un kā patiks. Vai tas būs īsti tas, ko gribu," radio studijā teica Laura.

Par galveno atšķirību starp līdzšinējo amatieres praksi un profesionāles statusu Laura nosauca iespēju saņemt naudas balvas. Profesionālēm ikviens sitiens ir kādu dolāru vērts, bet citādi golfs jaunajā sezonā jūrmalniecei būs līdzīgs spēlei līdz šim labi iepazītajā ASV studentu sportā (NCAA).

Studentes karjerā gūtās divas uzvaras NCAA "Atlantic Sun" konferences čempionātos Laurai bijis kā pamudinājums noticēt sev un neapstāties pie sasniegtā, bet mēģināt sasniegt jaunus augstākus mērķus.

Uzsāktajās mācībās maģistratūrā Laura iepauzēs, lai pilnībā pievērstos golfam. ASV viņa pācelsies no Austrumtenesijas uz siltāku un golfam cauru gadu piemērotāku klimatu Floridā, lai varētu kārtīgāk satrenēties LPGA "Futures" tūres mačiem. Tas palīdzēs jau sezonas sākumā būt labākā formā, lai ātrāk pretendētu uz labiem rezultātiem.

Salīdzinot spēlētāju veikumu dažādās kvalifikācijas skolās, redzams, ka aptuveni līdzīgi rezultāti ļāva iekļūt gan LPGA "Futures", gan Eiropas dāmu tūrē. Savu izvēli par labu Amerikai Laura pamatoja ar to, ka labāk spēle viņai izdodas Atlantijas viņā krastā, un līdz ar to arī patikšana spēlēt lielāka.

Dienas grafikā vismaz pašlaik Laura lielas izmaiņas neplāno - no rīta trenažieru zāle, tad svinga treniņš un darbošanās uz treniņgrīna, bet pēcpusdienā spēle laukumā. Taču treniņiem kopumā atvēlamais laiks palielināsies. Gatavošanās procesā Laurai palīdz treneris Velsā, kas e-pasta saziņā viņu konsultē svinga lietās. Taču Laura ir apņēmusies atrast pastāvīgu svinga treneri Amerikā tuvāk savai dzīvesvietai, kā arī turpinās apgūt sev noderīgas lietas no citu golferu spēles.

Laura atgādina, ka golfā ir jātic sev un savām spējām izdarīt vajadzīgo, nevis jāskatās uz konkurentiem un viņu rezultātiem, ja arī tie min uz papēžiem. Sagaidāms, ka "LPGA Futures" tūrē Laurai būs aptuveni 200 konkurentu, taču visu uzmanību viņa veltīs savai spēlei.

"Mēģināšu koncentrēties uz katru atsevišķu turnīru, lai nospēlētu, cik labi vien iespējams, un redzētu, kur esmu pret citām meitenēm," savus nākotnes plānus iezīmēja līdz šim titulētākā Latvijas spēlētāja, kuras lielākais balsts karjeras virzībā arvien ir viņas ģimene.

Par tālāku nākotni Laura lems atkarībā no iespētajiem rezultātiem, bet visvairāk viņa grib uzlabot savu īso spēli un ripināšanu. "Ja no pieciem metriem bumbiņu bedrītē vari iedabūt ar vienu sitienu, nevis trim, rezultāts ir pavisam savādāks," uzsvēra golfere.

Latvijas golfā Laura saskata progresu, jo parādās lielāks skaits bērnu, kas, piemēram, Rīgas Golfa skolā, vēlas ne tikai labi pavadīt vasaru, bet arī izvirza sev nopietnākus sportiskus mērķus. Panākumi viņiem ļautu vēlāk sekot Lauras iemītajās pēdās un ar golfa stipendiju iekļūt kādā ASV augstskolā.

Savukārt pēc golfa nonākšanas olimpisko spēļu programmā Laura pagaidām nesaskata milzu izmaiņas spēles attīstībā ne Latvijā, nedz arī Amerikā. Skaidrs, ka 2016.gads vēl šķiet visai tāls, un jaunā statusa ietekme pieņemsies spēkā tikai pakāpeniski.

Laura arī pastāstīja, ka pagājušajā gadā Argentīnā viņai spēle gāja labāk nekā 2008.gada pasaules čempionātā Austrālijā. Savukārt Latvijas komandai augstāk par 45.vietu pasaulē liedzis tikt tas, ka bija dienas, kad divi labākie ieskaites rezultāti nebija diez cik labi. Neraugoties uz sarežģītiem laukumiem un dažas dienas arī spēcīgo vēju, komandas spēkos tomēr bijis nospēlēt labāk.

Pirms doties otrajā Amerikas iekarošanā, Laurai pagaidām vēl izmanto iespēju baudīt Ziemassvētku brīvdienu turpinājumu, būt mājās un satikties ar tuviem cilvēkiem.

Pēdējās izmaiņas , 03.01.2011.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē