Arhīvs
24. Aprîlis, 2024. Visvaldis, Visvaris, Ritvaldis, Nameda
Pāru kaujas
rezultâti

IZM rosina saglabāt "Ozo" statusu

Latvijas Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) rosinās valdību piešķirt nacionālās sporta bāzes statusu kopumā 29 sporta centriem un kompleksiem, kuru vidū ir "Ozo Golf Club". Arī patlaban "Ozo Golf Club" darbojas kā nacionālā sporta bāze, taču pašreizējais saraksts tiek pārskatīts.

Par nacionālo sporta bāzu statusu pirmdien lems Ministru kabineta komitejā. Pašlaik likumā noteikts, ka nacionālās sporta bāzes savu statusu saglabā līdz 2010.gada beigām. Ja bāzes īpašnieks vēlējās saglabāt savam sporta centram nacionālās bāzes statusu, bija jāiesniedz pieteikums līdz 31.maijam. Galīgais lēmums būs jāpieņem valdībai.

Paredzams, ka nacionālās sporta bāzes būs gan valsts un pašvaldību īpašumā esoši objekti, gan vairāki privāti kompleksi. No privātajiem blakus "Ozo Golf Club" sarakstā ir fitnesa centrs "Sportima", sporta un atpūtas komplekss "Prizma", BMX sporta kluba "Tālava" velotrase un sporta komplekss "Stadions".

Citos sporta veidos zināmākie pretendenti uz nacionālās sporta bāzes statusu ir tenisa centrs "Lielupe", bobsleja un kamaniņu trase "Sigulda", sporta centrs "Kleisti", "Daugavas" stadions un "Daugavas" sporta nams, kā Biķernieku kompleksā sporta bāze un Rīgas Tehniskās universitātes peldbaseins.

Valsts mēroga statusu var piešķirt sporta bāzei, kura atbilst visiem šādiem nosacījumiem: tā ir reģistrēta Nacionālo sporta bāzu reģistrā, tās darbība un tehniskais stāvoklis atbilst normatīvo aktu prasībām, tās darbība tiek organizēta, priekšroku dodot pasākumiem, kurus rīko atzītās sporta federācijas vai profesionālās ievirzes sporta izglītības iestādes, tā spēj nodrošināt regulāru valsts nacionālo izlašu dalībnieku treniņprocesu, kā arī bērnu, jauniešu un invalīdu sporta pasākumus, tā ir piemērota pasaules klases sacensību rīkošanai, un par to saņemti arī attiecīgo starptautisko sporta federāciju apliecinājumi, tajā rīkotie ar sportu saistītie pasākumi veido vismaz 50 procentu no faktiskā sporta bāzes noslogojuma, tiek nodrošināta tās nepārtraukta darbība sporta jomā, un tās sastāvā esošie objekti netiek izmantoti tādiem mērķiem, kas nav savienojami ar sporta un veselīga dzīvesveida popularizēšanu.

Pēdējās izmaiņas , 17.12.2010.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē