Arhīvs
29. Marts, 2024. Aldonis, Agija, Ranta, Gudrūna
Pāru kaujas
rezultâti

Glenīglsa uzņem „Volkswagen”

Sekojot iepriekš iedibinātajām tradīcijām, arī šogad risinās „Volkswagen Masters” pasaules fināls, kur piedalās nacionālajos un reģionālajos turnīros uzvarējušie dalībnieki trijās handikapa grupās. Finālistus uzņem vēsturiskajā Glenīglsas kūrortā, Skotijā, kur izšķirošie notikumi laureātu noteikšanā risināsies sestdien.

Salienā notikušajā Baltijas kvalifikācijā tiesības spēlēt „Volkswagen Masters” pasaules finālā izcīnīja Einārs Mednis, Staņislavs Sabitovs un lietuvietis Martynas Gedvilas. Visa trijotne ceturtdien pa dažādiem ceļiem nonāca Glenīglsā, un nākamajā dienā treniņu raundā jau  iepazina Skotijas golfa kroņa dārgakmeni „Karaļa laukumu” (Kings Course).

Ja ceturtdien pat saule izspraucās starp mākoņiem, lai apskatītu, kādi deviņu valstu golferi ieraušies spēlēt par vienu no Skotijas izcilākajiem laukumiem uzskatītajā „Kings Course”, tad nākamās dienas rīts atausa ar klasiski skotisku kolorītu. Kā redzams 'Dienas foto', noderēja gan lietussargi, gan lietus apģērbs.

Gaisā virmoja kaut kas vidējs starp lietu un biezu miglu, bet vēl dienu iepriekš pamalē redzētās kalnu grēdas slēpās pelēkos vālos. Zinot Skotijas klimata klasiku, neviens gan īpaši nesūdzējās, jo valdīja bezvējš, un arī gaiss bija itin silts. Turklāt redzamība bija gana laba, lai saskatītu, kādēļ Glenīglsa ir izpelnījusies cildinošos epitetus par neatvairāmo dabas skaistumu. Pret vakaru miglāji paklīda, un ainava atkal pavērās visā Skotijas rudens skaistumā.

Treniņu raundā varēja pārliecināties, ka pārdomas par mūsdienām it kā neatbilstošo Karaļa laukuma distanci attiecas ja nu vienīgi uz PGA līmeņa spēlētājiem. Nu, varbūt vēl tie, kam HCP ir zem pieci, var cerēt uz ko vairāk, bet citiem labi ja kādā atsevišķā bedrītē gadās rets bērdija ripinājums.

Ja pretendē uz labu rezultātu, laukums te nepiedod nekādas kļūdas - ne neveiksmīgus sitienus, ne kļūmīgi izvēlētu taktiku. Bumbiņas vienmēr ir gatavi pievākt tipiskie links laukumu bunkuri-akas un rafs, bet nerēķināšanās vai neprasme tikt galā ar kalnaino reljefu, kas spēli padara principiāli savādāku, visbiežāk ik reizi nozīmē vismaz vienu papildus sitienu.

Cik labi sev netipiskajos apstākļos iejutīsies Baltijas golferi, rādīs sestdienas raunds. Pagaidām pēc treniņu dienas visi ir labā omā, un pilnībā augstākās klases kūrorta videi atbilstošajiem apstākļiem neļauj sevi pār mēru atslābināt.

Pēdējās izmaiņas , 02.10.2009.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē