Arhīvs
20. Aprîlis, 2024. Mirta, Ziedīte, Amula
Pāru kaujas
rezultâti

Dubaijā ar plānākiem makiem

Pat arābu šeihiem ne vienmēr izdodas pildīt solīto, tādēļ Eiropas tūrē pamatīgi apcirpts sezonas noslēguma turnīra un tūres kopvērtējuma balvu fonds, kas iepriekš pretenciozi tika dēvēts par lielāko pasaulē. Par ceturtdaļu mazāk miljonu golferiem izmaksās “Dubai World Championhip” un “Race to Dubai” noslēgumā.

Finansējums katrā no abiem balvu fondiem samazināts līdz 7,5 miljoniem dolāru, jo galvenajam sponsoram nekustamo īpašumu attīstītājam “Nakheel Leisure” neklājas vairs tik spoži kā iepriekš.

Eiropas tūre ar “Nakheel Leisure” līgumu slēdza uz piecām sezonām, un pagaidām finanses apcirptas tikai 2009. gadam. Ik gadu “Nakheel Leisure” solīja balvām piešķirt 20 miljonus dolāru.

“Nakheel Leisure” rīkotājdirektors Hamza Mustafa skaidroja, ka 15 miljoni dolāru ir respektējama naudas summa, kas ir sezonas noslēguma pasākuma cienīga, tajā pat laikā samazinājums ataino jauno pasaules ekonomikas stāvokli.

Izmaiņas gan liek arābiem aizdomāties par savu šķietamo visvarenību, jo balvu nauda pēc sadilšanas vairs neizcelsies uz konkurentu fona. Šonedēļ ASV “Tour Championship” arī balvās dalīs 7,5 miljonus dolāru, turklāt uzvarētājs saņems čeku par 1,35 miljoniem, bet “Dubai World Championship” pirmās vietas ieguvējs savā bankas kontā ieraudzīs par 0,1 miljonu dolāru pieticīgāku prēmiju.

Iespēja piedalīties “Dubai World Championship” būs Eiropas tūres 60 labākajiem golferiem. Savukārt sezonas ranga 15 veiksmīgākie spēlētāji balvās sadalīs papildu 7,5 miljonus dolāru.

“Race to Dubai” ieskaitē līderis ir vācietis Martin Kaymer, kurš tagad steidz ārstēties, jo neapdomīgā izbraucienā ar kartingu salauza abus kāju īkšķus. Pirms sezonas noslēguma mačiem risināsies vēl astoņi citi turnīri.

Golfa profesionāļi par finanšu sarukumu lūpu, šķiet, tomēr nav uzmetuši. Lee Westwood, kurš arī pretendē uz lielu daļu arābu pīrāga, saka, ka šāds pavērsiens golfam ir pielāgošanās realitātei, un arī atlikusī nauda ir gana liela, lai ikkatrs priecātos par iespēju uz to pretendēt.

Eiropas tūres finālsacensības notiks no 19. līdz 22. novembrim. ”Jumeirah Golf Estates”, un rīkotāji steidz apliecināt, ka šis nekustamo īpašumu projekts ir pie labas veselības, jo pabeigta gan sabiedrisko teritoriju izbūve, gan pievedceļi un auto stāvvietas.

Pēdējās izmaiņas , 22.09.2009.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē