Arhīvs
24. Aprîlis, 2024. Visvaldis, Visvaris, Ritvaldis, Nameda
Pāru kaujas
rezultâti

Klimata izmaiņas drauds golfam

Lai gan varētu šķist, ka arvien siltāks klimats Latvijā pagarinātu golfa sezonu, kaut nedaudz to tuvinot Kalifornijai, vides zinātnieki nav tik optimistiski noskaņoti. Klimata pārmaiņas, ko izraisa globālā sasilšana, jau pēc mazāk nekā 25 gadiem radikāli ietekmēs globālo tūrismu, un golfa tūrisms nebūs izņēmums, norāda vides speciālisti.

Pēc viņu aplēsēm, līdz 2030.gadam jūras līmenis būs 72 milimetriem augstāks nekā pašlaik, bet Grenlandes un arktisko ledāju kušana varētu šim līmenim pievienot vēl 25 milimetrus.

Viena milimetra palielinājums jūras līmeņa izteiksmē spēj izraisīt krasta līnijas atkāpšanos par 1,5 metru - tas nozīmē, ka līdz 2030.gadam krasta līnija atkāpsies vismaz par 108 metriem, iespējams, pat par 375 metriem.

Daudzi no pasaulē iecienītākajiem golfa laukumiem ir jūras vai okeāna piekrastē, un ne jau vienmēr augstās klintīs putna lidojuma augstumā virs ūdens.

Klimata izmaiņu gadījumā golfa laukumi cietīs tāpat kā pludmales daudzās pasaules vietās, piekrastes apbūve, tostarp, viesnīcas un veikali.

Pēdējās izmaiņas , 21.01.2007.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē