Arhīvs
20. Aprîlis, 2024. Mirta, Ziedīte, Amula
Pāru kaujas
rezultâti

VW ekspresturnīrs Dienvidāfrikā

Pēc vizītes Dienvidāfrikā trīs Latvijas golferi jau atgriezušies dienišķo darbu ritmā, taču, neraugoties uz ceļojuma zibenīgo norisi, ar braucienu uz „Volkswagen Masters” finālturnīru ir apmierināti. Ar iespaidiem par Āfrikas dienvidu galā piedzīvoto pirmais padalījās Kazimirs Šļakota.

Āfrikā spēlēja Šļakota, Guntis Šantars un Laura Kuplā, bet mājās palika Latvijas kvalifikācijas turnīra uzvarētājs Aigars Pērkums.

Šļakota atzīst, ka tik izcilos laukumos kā pašos Āfrikas dienvidos „Arabella Golf Club” viņam nebija nācies spēlēt, un nez vai arī kādreiz izdošoties nākotnē. Turnīra norises vieta bija 120 km no Keiptaunas, un lieliski tika sarīkots ne tikai turnīrs, bet arī viesu uzņemšana un izmitināšana teicamā viesnīcā.

Laukums bijis sarežģīts – okeāna malā, apbūvēts ar mājām, šauri fērveji un neierasti cieta zāle. Daudz bunkuru un vairāk līdzīgs links tipam. Palielas augstuma starpības un padaudz autu, taču laukums ideāli sakopts. Cietās zāles dēļ pat nācies mainīt spēles manieri, jo Latvijā ierastie sitieni mīkstā zālītē ar piču negāja cauri, stāsta Šļakota.

Grīni bijuši ātri un nopietniem lauzumiem. Arī distances no tee sacensību dienā tādas, ka likušas aizdomāties, kā ar pirmo sitienu lai tiek pāri šauram 250 metru garam koridoram.

Protams, jebkurās sacensībās ir sportisks gars, taču rīkotāji nebija aizmirsuši arī par dalībnieku atpūtu. Klimats bijis tīri eiropeiski vasarīgs, ja neskaita sauli, kas kodusi krietni asākiem zobiem.

Laura Kuplā kā kaimiņvalsts kvalifikācijas turnīra laureāte pārstāvēja Igauniju, un tieši viņai veicās vislabāk. Tikai mazāk veiksmīgas pēdējās 9 bedrītes vienādu rezultātu situācijā liedza Kuplajai savā handikapa grupā tikt pie balvas par 3.vietu.

Šantars finišēja ar 92 stroke sitieniem, bet Šļakota turnīru noslēdza, izdarījis 104 sitienus.

Kopumā labākais stroke rezultāts bija 78 sitieni, taču jāņem vērā, ka spēlēja arī golferi ar plusa handikapiem. Absolūtā uzvarētāja singapūrieša HCP bija 0. Otrajā HCP grupā labākie bija Āzijas valstu spēlētāji, tomēr līdzīgi kā ne vienā vien turnīrā iepriekš par viņu handikapu atbilstību patiesajam stāvoklim radušās pamatotas aizdomas. Tiesa, uz bezcerīgiem strīdiem neviens nebija noskaņots, un tā dēļ sev omu nebojāja.

Brauciens gan bijis ļoti kompakts – pēc ielidošanas nākamajā dienā treniņu kārta, tad 18 bedrīšu turnīrs, un vēl dienu vēlāk pēcpusdienā jau ceļš vedis uz lidostu atceļam. Neraugoties uz 15-16 stundas garo ceļu, ar piedzīvoto golferi ir apmierināti.

Cerams, plašāki un vizuāli krāšņāki iespaidi no "VW Masters" starptautiskā fināla gūs atspoguļojumu kādā no „Golfs.lv” žurnāla nākamajiem numuriem.

Pēdējās izmaiņas , 15.12.2006.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē