Arhīvs
29. Marts, 2024. Aldonis, Agija, Ranta, Gudrūna
Pāru kaujas
rezultâti

Puisīte un Broders sāk cerīgi

Sentendrjūsas "Royal & Ancient" kluba cienīgā noskaņā pirmdien sākās junioru "British Open", kur itin labi pirmajā dienā veicās Kristai Puisītei un Kārlim Broderam, kuri abi startē zemākā handikapa "Zelta" grupā. Krista Puisīte, neraugoties uz vienu trīskāršu bugiju, dienu grupā noslēdza dalītā 29.vietā, bet Broders dala 39.vietu 46 dalībnieku konkurencē.

Puisīte spēlēja lieliski, tikai neveiksme 13. bedrītē ar trīskāršo bugiju pabojāja viņas rezultātu, pastāstīja Latvijas Golfa federācijas ģenerālsekretāre Ineta Krodere-Imša, kura devusies līdzi abiem junioriem.

Savukārt Broders acīmredzot sanervozējies sākumā, jo viņa sākums bija divkāršs bugijs, PAR un trīskāršs bugijs, un ar vēlākiem bērdijiem vēl labākam rezultātam jau nepietika. Nervus ne vienam vien ir grūtāk savaldīt, jo sacensībās viss notiek R&A tradīciju cienīgi, pirms starta uz pirmā tee piesakot katru spēlētāju. "Heswall Golf Club", kur risinās sacensības, ik uz soļa ir redzami R&A pārstāvji.

Puisīte pirmo kārtu nospēlēja ar 78 sitieniem, savukārt Brodera rezultāts bija 81 sitiens. Laukumā grīni un fērveji esot cietāki par betonu, un uzsist bumbiņu uz grīna, tā, lai tā tur apstātos, nav iespējams, jo pat bekspins tur nedarbojas. Bumbiņa pēc atsitiena lec 20 metru tālu, un kā jau parasti, kad to nevajag, visbiežāk virzienā uz sāniem. Tāpēc vienīgā iespēja tik uz grīna ir sist pirms tā, lai bumbiņa uzripotu.

Dalībnieku handikapi "Zelta" grupā ir respektabli - ne viens vien ir ar plusa handikapu, bet skreča golferu ir pavisam daudz. Kā ielūgtie spēlētāji turnīrā piedalās četru golfa zvaigžņu, tostarp Bernhard Langer un Angel Cabrera, atvases.

"Zelta" grupā jāizspēlē vēl divas kārtas otrdien un trešdien. Piektdien visiem dalībniekiem ir paredzēta viesošanās lielajā "British Open" "Royal Liverpool" laukumā.

Junioru "British Open" ir pieteikušies jaunie golferi no 61 valsts, un atkarībā no handikapa viņi var spēlēt "Zelta", "Sudraba" vai "Bronzas" kategorijā. Startam varēja pieteikt pa vienam zēnam un meitenei no katras R&A atzītās valsts. Dalībnieku vecums ir no 12 līdz 16 gadiem.

Junioru "British Open" rezultāti: http://www.randa.org/index.cfm?action=championship.order&id=8&cfid=3482078&cftoken=47098895

Pēdējās izmaiņas , 18.07.2006.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē