Arhīvs
20. Aprîlis, 2024. Mirta, Ziedīte, Amula
Pāru kaujas
rezultâti

Rangā vadībā izvirzās Abrants un Ruka

Pēc jūlijā pirmā reitinga turnīra - Latvijas amatieru čempionāta - kungiem rangā vadībā ir izvirzījies Gatis Abrants, bet dāmām vadošās pozīcijas atguva Vineta Ruka. Jāņem gan vērā, ka līdzšinējais līderis kungiem Artūrs Krukovs čempionātā nevarēja piedalīties turnīra amatieru statusa dēļ. Savukārt Rukai par pirmo numuru ļāva kļūt septītais čempiones tituls pēc kārtas.

Tā kā jaunais Latvijas amatieru čempions Marshal Krotenbergs nav iekļauts Latvijas reitinga vērtējumā, maksimālo punktu skaitu saņēma Abrants, kam jau jūnijā "Ozo Golf" bija pa spēkam pārsteigt ar teicamu startu arī "Birdie Day" turnīrā.

Pamatīgs lēciens rangā izdevās Vilmāram Jansonam, kurš pēc svētdien gūtās trešās vietas reitingā pakāpās no 20. uz 3. vietu, atpaliekot vien no līdera un Krukova. Iekļūstot pirmajā sešiniekā, no 15. vietas uz 5. pozīciju kāpa Raivis Kalniņš, bet iepriekš 8. pozīcijā bijušais Boriss Baums tagad ir ceturtais. Pirmajā desmitniekā pēc Latvijas amatieru čempionāta iekļuva arī Einārs Mednis (8.) un Normunds Mazjānis (10.).

Jāatzīmē arī Mikus Gavars, kurš pēc veiksmīgā starta amatieru čempionātā (it īpaši otrajā dienā) rangā iekļuva 20 labāko skaitā, no 36. vietas tiekot 17. pozīcijā.

Taču desmitnieks būtiski mainīsies jau nākamajā turnīrā, kurā startēs Latvijas reitingā iekļautie ārzemnieki, kam bija liegta dalība amatieru čempionātā (turnīra koeficients 1,2). Pagaidām, jūlijā paliekot uz nulles, no vietām pirmajā desmitniekā vismaz uz laiku šķīrās Jan Gustafsson, Johnny Fanello un Jorgen Jarve. Viņiem pirmā iespēja atgūt zaudēto būs sestdien "Viesturu" Jubilejas kausā.

Dāmu rangā Ruka vadībā izvirzījās no trešās vietas, atvirzot par vietu zemāk līdzšinējo līderi Lauru Jansoni un otrās vietas īpašnieci Aneti Indulēnu.

Atjaunotie reitingi apskatāmi reitingu sadaļā.

Pēdējās izmaiņas , 07.07.2003.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē