Arhīvs
24. Aprîlis, 2024. Visvaldis, Visvaris, Ritvaldis, Nameda
Pāru kaujas
rezultâti

Gulbe dala 13. vietu ASV atklātajā čempionātā

Tikai murgam līdzīgs pēdējās kārtas noslēgums svētdien liedza Natālijai Gulbei iekļūt pirmajā desmitniekā vienās no sezonas galvenajām sacensībām - ASV atklātajā čempionātā (US Open) dāmām, kur latviešu izcelsmes spēlētājai nācās samierināties ar dalītu 13. vietu. Vēl pirms "Major" turnīra pēdējās dienas Gulbe varēja cerēt uz krietni labāku rezultātu, līdz 78 sitieni pēdējā kārtā viņu atsvieda aiz pirmā desmitnieka robežas.

Oregonā četras dienas ilgušajā turnīrā Gulbe izdarīja 292 sitienus, un vājākais rezultāts viņai bija tieši pēdējā kārtā. Pirms pēdējās kārtas Gulbe ļoti sarežģītajā "Pumpkin Ridge" laukumā (PAR 71) bija dalītā 8. vietā, un arī pēdējā apļa pirmās deviņas bedrītes vēl neliecināja par lielām nepatikšanām, lai gan viņas rezultāts bija +3 virs PAR.

Otrā devītnieka sākumā viņai izdevās divi bērdiji un četri PAR, kas garantētu vietu desmitniekā. Liktenīgas bija pēdējās trīs bedrītes - bugijs, bugijs un četrkāršs bugijs. Līdz ar to arī +7 virs PAR pēdējā kārtā un +8 virs PAR turnīrā.

Pirmajās trijās dienās Gulbe 18 bedrītes izgāja ar attiecīgi 73, 69 un 72 sitieniem, un pēc otrās dienas viņa pat dalīja 6. vietu. Turklāt ASV golfa apskatnieki "Pumpkin Ridge" "Witch Hollow" laukumu nodēvēja par brutāli grūtu.

ASV atklātā čempionāta uzvarētāja kļuva zināma tikai pirmdien 18 bedrīšu pārspēlē, kurā tikās trīs ASV spēlētājas Endžela Stenforde, Kellija Robinsa un Hilarija Lunke, kam četrās kārtās bija pa 283 sitieniem (-1 zem PAR).

Veiksmīgākā pārspēlē, nodrošinot čempiones titulu, ar 70 sitieniem bija 24 gadus vecā Lunke, kurai līdz šim LPGA turnīros nebija izdevies pakāpties augstāk par 15. vietu. Stenforde pārspēli noslēdza ar 71 sitienu, bet Robinsa - ar 73 sitieniem.

Augstāk par ceturto vietu netika pasaules rangu līdere sievietēm Annika Sērenstama, kura pēc četrām kārtām no vadošā trio atpalika par vienu sitienu. Pēc sacensībām Sērenstama piebilda, ka vēlas pēc iespējas ātrāk šo nedēļu aizmirst, un droši vien Gulbe viņai pievienotos.

ASV atklātā čempionāta balvu fonds ir 3,1 miljons dolāru, un uzvarētāja saņēma 560 000 dolāru. Gulbes guvums bija 56 500 dolāru.

Nākamajā nedēļas nogalē Gulbe plāno spēlēt Kanādas dāmu "Open" Vankūverā.

Pēdējās izmaiņas , 07.07.2003.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē