Arhīvs
29. Marts, 2024. Aldonis, Agija, Ranta, Gudrūna
Pāru kaujas
rezultâti

Latviešus vilina uzspēlēt Zviedrijā

Ja vasarā lielākoties iznāk spēlēt pašmāju laukumos, var gadīties, ka, tuvojoties sezonas beigu daļai, viss šķiet tik pazīstams un vienmuļš, ka sāk kāroties pārmaiņu. Viens no interesantiem risinājumiem var izrādīties brauciens uz Zviedriju, kur īpašu paketi ar agra rudens atlaižu cenām piedāvā interesants laukums Idrē.

Jūnijā iespēja viesoties Idrē bija dažiem Mediju kluba biedriem, kuri atzina, ka viņu priekšstats par to, kāds var būt golfa laukums, pēc tam būtiski mainījās. Spēlējot Idrē ir iespējams izbaudīt ko tādu, kas objektīvu iemeslu dēl nav iespējams mūsu pašu un tuvāko valstu laukumos. Zviedru laukuma reljefs ir ar tik iespaidīgiem augstuma kāpumiem un kritumiem, ka dažbrīd spēlētājam izdodoties sajusties gandrīz kā Taigeram Vudam, jo pēc izsitiena uz par 50 metriem zemāk izvietotu fairway bumbiņa lido tik ilgi kā palēninātā filmā.

Iespaidīgā augstumu starpība ļauj izjust arī pamatīgāku fizisko slodzi, un pat 18 bedrīšu izspēlēšana pēc kāpelēšanas atstāj kaulos lielāku smagumu nekā pašu mājās. Uzturoties Idrē vairākas dienas, reti kurš no atbraukušajiem latviešiem juta varēšanu dienā iziet laukumu divas reizes. Nemitīgo kāpumu un kritumu dēļ spēlēt bez laukuma kartes praktiski neesot iespējams, jo tādā gadījumā pilnīgi droša ir iekļūšana kādā no neskaitāmajiem bunkuriem.

Golfa laukuma ierīkošanai nepieciešamā melnzeme Idrē, kas atrodas 470 kilometru uz ziemeļiem no Stokholmas, ir speciāli atvesta, un tikai tik daudz, lai pietiktu zāles iesakņošanai klintīs. Iespaidīgas un monumentālas ir arī Zviedrijas kalnu ainavas ar klintīm, priežu mežiem un baltām sūnām, ko vēl jo labāk nākas iepazīt, ja neizdotas bumbiņu noturēt uz fairway.

Vasaras plaukumā Idrē laukums ir ļoti noslogots, kā jau tādā golfa valstī kā Zviedrijā, un kārtējā grupa (flaits) izsitiena vietu pamet ik pēc četrām minūtēm, liekot spēlētājiem reizēm sajusties kā satiksmē lielpilsētas centrā. Taču tuvojoties rudenim, Idrē darba dienās kļūst grūtāk piesaistīt spēlētājus. Kūrorts ir patālu no lielajām pilsētām, un, beidzoties atvaļinājumiem un skolnieku brīvdienām, reti kurš izvēlas mērot tālu ceļu, lai uzspēlētu darbdienu vakaros. Tādēļ laukums ir noslogots nedēļu nogalēs, bet darba dienās tikt pie spēlēšanas ir vienkāršāk.

Lai veicinātu spēlētāju skaita pieaugumu, laukuma īpašnieki piedāvā īpašu paketi nedēļas darba dienām. No pirmdienas līdz ceturtdienai dzīvošana komfortablās mājiņās ar visu sadzīves aprīkojumu un spēlēšana (četri tee time), kā arī brokastis, personai maksā tikai 1250 Zviedrijas kronu, jeb aptuveni 85 latus. Īpašais piedāvājums ir spēkā no 11. augusta līdz 21. septembrim. Standarta green fee ir 320 kronu (22 lati) līdz plkst. 14, un 270 kronu (19 latu) par spēlēšanu pēcpusdienā.

Idre ir piemērota vieta arī tiem ģimenes locekļiem, kam golfs nav lielākā aizraušanās, jo tiek piedāvātas visdažādākās aktīvās atpūtas iespējas bērniem un pieaugušajiem - divriteņi, teniss, pārgājieni un baseins ar ūdens atrakcijām.

Plašāka informācija par Idres golfa laukumu ir pieejama http://www.idrefjall.se un Idres golfa kluba mājas lapā http://www.ifgk.net. Potenciālajiem interesentiem noderēs arī golfa kluba e-pasta adrese kansli@ifgk.net un tālrunis 46-025320275. Plašāku informāciju arī viesiem no Latvijas ir gatavs sniegt projekta vadītājs Urban Halberg (t. 46-25341280).

Pēdējās izmaiņas , 09.07.2003.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē