Arhīvs
25. Aprîlis, 2024. Līksma, Bārbala, Marks, Markus
Pāru kaujas
rezultâti

"Jaguar" nopelna tikai uz dienu

"Viesturu" Jubilejas kausā par hole in one piedāvātā jaguāra āda palika nesadalīta, taču tuvāk ar ekskluzīvo auto varēs iepazīties Normunds Mazjānis un Valdis Liepiņš, kuru lietošanā smalkais plēsoņa nonāks uz vienu dienu. Mazjānis ar vienu sitienu tika vistuvāk 7.bedrītei, kur bija solīta hole in one balva, bet Liepiņš labvēlību izpelnījās par tālāko izsitienu 5. bedrītē. Jubilejas kausā HCP neto vērtējumā uzvarēja Dainis Babulis (HCP 0-23), Voldemārs Lejiņš (HCP 24-36) un Ingrīda Pīlādze, bet pēc stroke labākie bija Liepiņš un Daiga Puisīte.

Ņemot vērā ap Rīgu klejojošos melnos mākoņus, dalībniekus lutināja arī laika apstākļi, un spēlētāju labsajūtu netraucēja nekas vairāk par dažām lietus pilēm.

Reitinga vērtējumam nozīmīgajā stroke rādītājā Liepiņam uzvaru nodrošināja laukuma PAR līdzvērtīgs rezultāts - 70 sitieni, turklāt otrās deviņas bedrītes "Viesturu" club pro veica zem PAR ar 34 sitieniem. Otro labāko rezultātu ar 73 sitieniem sasniedza Mazjānis, kam otrajā aplī arī bija 34 sitieni, bet trešais bija Boriss Baums (75).

Mazjānis un Baums, neraugoties uz HCP 9, ar attiecīgi 64 un 66 neto sitieniem sadalīja otro un trešo vietu arī HCP 0-23 grupā. Babuļa neto rezultāts bija 61 sitiens (83 - HCP 22).

Pīlādzei uzvaru dāmu cīņā nodrošināja neto 63 sitieni (97 - HCP 34), otrajā vietā atstājot Daigu Puisīti, kam stroke rezultāts bija 82, bet neto rādītājs - 66 sitieni.

Pēc "Jaguar" pārcelšanas no otrās uz 7. bedrīti hole in one balvas solītāji, un it īpaši apdrošinātāji, varēja atslābināties un lieki nenervozēt, jo pat veiksmīgākajā Mazjāņa izsitienā bumbiņu no bedrītes šķīra vairāk nekā metrs. Turklāt dāmām distance 7. bedrītē bija lielāka par ierasto, gandrīz sasniedzot vīriešu tee.

Paužot nožēlu par hole in one balvas palikšanu bez īpašnieka, turnīra rīkotāji norādīja, ka tādējādi vismaz nemazināsies spēlētāju izredzes ar veiksmes palīdzību tikt pie šādas trofejas nākamgad.

"Viesturu" direktore Sandra Opite īpaši pateicas daudzajiem sveicējiem par laba vēlējumiem un atzinības vārdiem, kā arī pauda pārliecību, ka nākamā jubileja būs ne mazāk jauka un sirsnīga.

Dalībnieku atsaucību apliecināja fakts, ka pēc balvu saņemšanas saviesīgā daļa "Viesturu" kluba mājā turpinājās turpat līdz rīta gaismai, raisot viesos radošas domas par golfu un ne tikai to. Pēc ieturēšanās dažiem Jubilejas pasākuma dalībniekiem ienāca prātā, ka, ja jau Jāņos pliki vīrieši var skriet Pedvālē, tad kāpēc lai pliki vīrieši nespēlētu golfu "Viesturos".

Nevēloties atstāt idejas realizēšanu citiem, Arvīds Pīlādzis, Arnis Šimkus un Aigars Strauss īsi pēc pusnakts uzsāka ripināšanas sacensības uz grīna. Tika sastādīts arī golfa etiķetes variants kailo spēlei. Skatītāju atbalstīti "Viesturu" traktora prožektoru apgaismojumā trijotne uzsāka cīņu, kurā uzvarētāju pat nācās noteikt pārspēlē, līdz beidzot Strauss varēja svinēt uzvaru.

Pēc pliko sacīkstes tika izteikti vairāki ierosinājumi attiecībā uz "Viesturos" 8.-9. augustā paredzētā Nakts golfa turnīra nolikumu.

Pēdējās izmaiņas , 13.07.2003.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē