Arhīvs
17. Aprîlis, 2024. Rūdolfs, Rūdis, Viviāna
Pāru kaujas
rezultâti

Māris Gulāns un Vineta Ruka iegūst "Coppa" krēslus

Svētdien "Ozo Golf" kluba laukumā notika "Coppa" ģimeņu kausa 1. posma sacensības, kurās laurus plūca Māris Gulāns un Vineta Ruka, no sacensību atbalstītājiem - mēbeļu dizaina grupas "Coppa", saņemot balvā divus augstvērtīgus un elegantus ādas krēslus. HCP neto vērtējumā divām komandām bija vienāds 70 neto sitienu skaits, tāpēc uzvarētāju noteica tas, ka Gulānam un Rukai kopējais HCP bija nedaudz zemāks par Lauru un Vilmāru Jansoniem.

Sacensību noteikumi paredzēja, ka vienāda neto rezultāta gadījumā, augstāk atrodas tā komanda, kuras HCP ir mazāks. Gulānam un Rukai, kuri bija labākie stroke vērtējumā ar 78 sitieniem, HCP bija 7,5, kamēr Jansoniem HCP bija 9,8, bet stroke - 80.

Handikapus, kurus komandai noteica 75 procentu apmērā no abu spēlētāju HCP summas, likt lietā vajadzēja arī nosakot trešās vietas ieguvējus, jo vienāds neto rezultāts bija Ilmāram Naglim senioram/Ilmāram Naglim junioram ar Māru un Larsu Jonssoniem. Šajā gadījumā augstāka vieta tika senioram un junioram Nagļiem.

Ja uzvarētāji tika pie elegantiem sēžamajiem, tad tukšā nepalika arī otrās un trešās vietas ieguvēji, kuri balvās saņēma golfa stilā ieturētu sešu komplektu trauku servīzi, bet pārējiem, lai saldinātu neveiksmes rūgtumu, tika sacensību organizatoru sarūpēti saldumi.

Ja Gulāns un Ruka uzvarēs arī otrajā sacensību posmā, kam jānotiek 14. septembrī, un līdz ar to būs labākie abu etapu kopvērtējumā, viņi saņems "Coppa" dāvātu kausu. Protams, tas nenozīmē, ka par šo balvu nevarētu pacīnīties arī citi golferi, kuriem pirmajā posmā tik labi neveicās. Kopumā sacensībās startēja 16 pāri.

Kā norādīja viens no šo sacensību dalībniekiem un organizatoriem Armands Puče, tad "Coppa" ģimeņu kausa sacensību formāts ir pietiekoši intriģējošs, jo tajā var lieliski pārbaudīt ģimeņu attiecību stiprumu un arī savu golfa spēles prasmi.

Sākumā laukumā esot bijusi jūtama pat nedaudz elektrizēta gaisotne, jo ne visiem dalībniekiem izdevies veiksmīgs spēles sākums, taču turpinājumā visi atraisījušies, par sacensību gaitu pastāstīja "Ozo Golf" direktors Puče. Intrigu cīņas gaitai deva sacensības formāts, jo spēle notika pēc greensome noteikumiem, kad tikai pirmajā izsitienā komandas dalībnieki varēja izvēlēties vienu no veiksmīgāk izspēlētajām bumbiņām, bet turpmākie sitieni notika pa vienu bumbiņu, pamīšus mainoties abiem spēlētājiem līdz pat bedrītes izspēlei. Šāds spēles formāts praktiski izlēdz iespēju, ka sacensībās var vinēt pāris, kurā viens ir spēcīgs spēlētājs, bet otra meistarības līmenis ir krietni zemāks.

"Coppa" ģimeņu kausa 1. posma sacensību rezultāti apskatāmi rezultātu sadaļā.

Pēdējās izmaiņas , 14.07.2003.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē