Arhīvs
20. Aprîlis, 2024. Mirta, Ziedīte, Amula
Pāru kaujas
rezultâti

Abrants un Ruka saglabā līderpozīcijas LGF reitingā

Pēc jūlija otrā reitinga turnīra - "Viesturu" piecu gadu jubilejas sacensībām - gan kungiem, gan dāmām līdzšinējie Latvijas golfa federācijas (LGF) reitinga līderi Gatis Abrants un Vineta Ruka ir saglabājuši pirmās pozīcijas. Labāko desmitniekā lielākais kāpums ir izdevies aizvadītās sestdienas turnīra uzvarētājam Valdim Liepiņam, kurš no septītās vietas pacēlies uz trešo.

Uzvara jebkurā reitinga turnīrā, ir ne tikai patīkama, bet arī vērtīga lieta, ja panākums tiek vērtēts no LGF veidotā ranga viedokļa. Ja arī līdzšinējie līderi Abrants un Artūrs Krukovs savas vietas spēja nosargāt, tad pārējā desmitnieka vidū notikušas izmaiņas. Par lielāko kāpumu līderu vidū parūpējās "Viesturu" pro Valdis Liepiņš, bet lielāko kritienu piedzīvoja Einārs Mednis, no astotās vietas noslīdot uz 12., un tas šķiet tikai tāpēc, ka sestdien tika izlaistas sacensības "Viesturos".

Vieta parasti tukša nepaliek, tāpēc desmitniekā atkal ir atgriezies Jan Gustafsson – viņam kāpums no 11. vietas uz 7., bet Jorgen Jarve 18. vietu samainījis pret 13. Lielākas pārbīdes reitinga pozīcijās notikušas vidusdaļā, kur lielākais "rekordists" ir Dainis Babulis. "Viesturu" dzimšanas dienā viņš izcīnīja augsto desmito vietu, kas ļāva rangā savu pozīciju uzlabot uzreiz par 47 vietām – no 101. uz 54.

Dāmu rangā izmaiņas ir minimālas, ja neskaita "Viesturu" jubilejas kausa uzvarētājas Daigas Puisītes pārvietošanos no ceturtās uz trešo vietu, par vienu vietu nobīdot zemāk Aneti Indulēnu. Izmaiņa gan ir tā, ka dāmu rangs ir kļuvis kuplāks, tam pievienojoties divām jaunām golferēm. Arī tas ir patīkami.

Iespējams, ka lielākas pārmaiņas reitingā gaidāmas jau šo sestdien, kad "Ozo Golf" notiks kārtējais reitinga turnīrs – Vidzemes kausa izcīņa.

Atjaunotie reitingi apskatāmi reitingu sadaļā, savukārt pie statistikas sadaļas visi interesanti var aplūkot šīs sezonas statistikas radītājus – stableford, grīnu sasniegšanā (GIR) un puterēšanā jeb ripināšanā. Statistikā ir iekļauti 11 šā gada reitinga turnīri.

Pēdējās izmaiņas , 16.07.2003.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē