Arhīvs
25. Aprîlis, 2024. Līksma, Bārbala, Marks, Markus
Pāru kaujas
rezultâti

In Memoriam

Sērojot par viņsaules gaitās devušos Salienas Golfa kluba prezidentu Lars Jonsson, golfs.lv publicē piemiņas nekrologu, ko ievērojamu ieguldījumu Latvijas golfā devušajam nelaiķim veltījis Salienas golfa direktors Edward Charnock.

Dārgie draugi,

Ar neizmērojamām skumjām rakstu Latvijas golfa sabiedrībai par Salienas Golfa kluba prezidentu un vienu no mūsu kopienas visaktīvākajiem, ietekmīgākajiem un izcilākajiem biedriem Lars Jonsson. Viņš 9.jūlijā zaudēja dzīvību traģiskā satiksmes negadījumā Igaunijā 67 kilometrus no Tallinas, dodoties uz prāmi, lai tiktos ar savu ģimeni Zviedrijā.

Lars bija Zviedrijas pilsonis, taču kopš 1992.gada viņš 20 gadu dzīvoja Rīgā. Jau ierodoties Latvijā, viņš bija kaislīgs golfa spēlētājs ar singla handikapu. Pašos Latvijas golfa pirmsākumos Lars dedzīgi iesaistījās Latvijai jaunā sporta veida organizēšanā un atbalstīšanā, neliedzot savu padomu, lai ikviens varētu tikpat lielā mērā izbaudīt SPORTU un SPĒLI, ko viņš tik ļoti mīlēja.

Viņa devums golfam Latvijā spēles pirmsākumos sākās, darbojoties kā "Viesturu" golfa kluba valdes loceklim. Vēlāk viņš kā rīkotājdirektors no 2003. līdz 2006.gadam palīdzēja attīstīt Salienas golfa laukumu. Tolaik viņš kopā ar Gintu Zeltiņu izveidoja Salienas Golfa klubu, kas sabiedriskas organizācijas statusā palīdzēja attīstīt golfu kā sporta veidu. Līdz pēdējai mūža dienai viņš bija cienīts Salienas kluba prezidents.

Lars arī aktīvi darbojās Latvijas Golfa federācijas valdē, enerģiski iesaistoties Latvijas handikapa sistēmas veidošanā, veicinot tās atbilstību Eiropas Golfa asociācijas prasībām, un līdz ar to ļaujot Latvijas golferu handikapiem kļūt atzītiem starptautiskajā golfa sabiedrībā. Savu uzdevumu viņš veica ar entuziasmu, godprātīgi, taisnīgi un ar prāvu humora devu.

Tādējādi viņam nešaubīgi bija liela ietekme, veicinot Latvijas golfa kā sporta veida un spēles sasniegto attīstības pakāpi. It īpaši Salienas Golfa klubā viņš bija vienmēr klātesošs, ar jauku humora izjūtu un enerģiju, kas kļuva par fundamentālu atbalstu kluba ikdienas darbā.

Latvijas golfs ir zaudējis vienu no savām iedvesmas bākām. Par nožēlu, viņš no mums šķīrās tik agri, tomēr tajā pašā laikā mēs esam pateicīgi par visu smago darbu, iedvesmu un sabiedrisko veikumu, ko viņš spēja sniegt visiem Latvijas golferiem. Jo īpaši tas attiecas uz Salienas Golfa klubu, kas viņam, kā mēs zinām, bija sirdij ļoti tuvs, taču tikpat lielā mērā arī visai Latvijas golfa sabiedrībai.

Mūsu domas ir ar Lars ģimeni Latvijā un Zviedrijā, kas zaudējusi īstu vīru, tēvu, vectēvu un radošu ģimenes locekli. Mēs izsakām visdziļāko līdzjūtību un atbalstu viņu smagajā zaudējumā.

Lai gan fiziski viņš mūs ir pametis, viņa gars vienmēr būs kopā ar mums!

Edward Charnock

Pēdējās izmaiņas , 13.07.2012.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē