Arhīvs
24. Aprîlis, 2024. Visvaldis, Visvaris, Ritvaldis, Nameda
Pāru kaujas
rezultâti

Pro/Am gaidās

Organizatoriem mudinot nepalaist garām iespēju pirms Baltijas valstīs pirmā profesionāļu turnīra uzspēlēt Pro/Am mačos, var būt interesanti arī uzzināt, ko par šādu formātu domā paši pro. Gūtajā pieredzē, kas bieži vien ir negaidīta gan viņiem pašiem, gan spēles partneriem, ir dalījušies dažādu ASV sacensību pro, taču cilvēciskās vājības itin līdzīgas varētu būt arī Vecajā pasaulē.

"Hansabanka Baltic Open" Pro/Am komandu sacensībām var pieteikties ne vēlāk par pirmdienu (26.jūliju). Turnīrs nākamo ceturtdien sāksies plkst. 13, un būs vienīgā iespēja tās nedēļas nogalē tikt "Ozo Golf" laukumā - līdz pat "Nordic League" posma noslēgumam spēlēs tikai sabraukušie profesionāļi.

Pagaidām Pro/Am ir pieteikušās 10 komandas, un rīkotāji cer vēl uz vairākiem trio, kam pielozēs klāt kādu profesionāli. Sabraukušie tūres dalībnieki būs gana spēcīgi, un viņu būs arī daudz, stāstīja "Ozo Golf" direktors Armands Puče. Spēlēs pieci vīri no tūres pirmā desmitnieka, tajā skaitā pirmais un otrais numurs. Kopumā jau ir pieteikušies vairāk nekā 60 spēlētāju, trīs no kuriem spēlē arī "Challenge Tour".

Iepazīstoties ar atsūtītajiem pieteikumiem, "Ozo Golf" pro Ola Engbergs ik pa laikam esot izbrīnīti raucis uzacis un zinājis teikt, ka ne viens vien no viesiem būs pamatīgs putns.

Amerikā vienu vai divas dienas pirms oficiālā turnīra sākuma ilgstošajos Pro/Am mačos liela daļa spēlētāju ir galveno sponsoru īpaši lūgtie viesi un biznesa partneri. Taču arī aiz okeāna daļu vietu Pro/Am pārdod par naudu, kas palīdz segt līdz piektajai daļai turnīra izdevumu. Dalības maksa ir ļoti dažāda, piemēram, par līdzdalību "Major" turnīra Pro/Am jāmaksā vidēji 1500-2500 dolāru.

Daudz mērenāki izcenojumi ir par spēlēšanu sestdienu Pro/Am, kuros piedalās cut nepārvarējušie "PGA Tour" profi, lai tādējādi vismaz samazinātu ceļošanas izdevumus.  Praktiski visi Pro/Am turnīri ir paredzēti labai laika pavadīšanai un lielākais uzsvars tiek likts uz izklaidi.

"PGA Tour" zvaigznes Pro/Am uztver kā neizbēgamas galvassāpes, no kā neizvairīties tūres reglamenta dēļ. Ja golferis atsakās spēlēt Pro/Am, viņam jārēķinās ar diskvalifikāciju galvenajā turnīrā.

Profesionāļu nepatikai pret Pro/Am varētu būt zināms pamats, ko apliecina viņu itin pārsteidzošie piedzīvojumi. Piemēram, Fuzzy Zoeller atceras, kā stāvēja aiz muguras kādam svarīgam vīram, kurš sita ar 5.dzelzi. It kā neiespējamā veidā bumbiņa izlidoja sitējam starp kājām un trāpīja Zoeller pa krūtīm.

Gandrīz tikpat slavens kā Mark Chapman "The Beatles" dēļ, kļuva "Pacific Investment Management" vadītājs Bill Gross. Viņa ar vudu no fairway sistā bumbiņa aizlidoja pāris centimetrus gar Tiger Woods ausi, kad golfa zvaigzne 200 metrus tālāk tuvojās grīnam. No cerētā 'fore' Gross paspējis izdvest tikai pašu sākumu. Lai gan Woods par notikušo nesūdzējās, viņa toreizējais treneris Butch Harmon vēlāk sarunā ar Gross teica: "Tu gandrīz nogalināji Taigeru".

Lielākoties pro ir pietiekami iejūtīgi, un neprasa neko vairāk kā tikai to, lai Pro/Am dalībnieki zinātu golfa etiķetes pamatus - nebradātu pa ripināšanas līnijām, spēlētu ātri un nejauktu spēlēšanas secību.

"Champions Tour" turnīros uzvarējušais Dave Barr atgādina, ka Pro/Am neviens nerāda labāko spēli, tādēļ nevajag pārcensties, un tādējādi riskēt sabojāt omu gan sev, gan citiem. Vismazāk pro vēlas pavadīt laiku kopā ar golferiem, kuri grib demonstrēt savu spēles prasmi, un mēģina pierādīt, ka spēj sist varen tālu un precīzi, bet neveiksmes neatkarīgi no to skaita pieprasa uzskatīt par neveiksmīgu sagadīšanos.

Pēdējās izmaiņas , 20.07.2004.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē