Arhīvs
25. Aprîlis, 2024. Līksma, Bārbala, Marks, Markus
Pāru kaujas
rezultâti

Juniori visās frontēs

Saspringts nedēļas vidus padevies jaunajiem golferiem - "Viesturos" trešdien risinājās Latvijas junioru čempionāta pirmā kārta, bet Austrijā trīs izlases dalībnieki iepazinās ar "Murhof Golf Club" laukumu, kur rīt uzsāks cīņas EGA "Young Masters" turnīrā. Vienkāršības labad to mēdz dēvēt arī par Eiropas čempionātu U-16 vecuma grupā.

"Murhof Golf Club" ir sarežģīts laukums, un daļa latviešu konkurentu pat uzskata, ka spēlēt tur būs grūtāk nekā nesen Skotijā, kur daudzi no sāncenšiem tikās "Junior Open Championships".

Lielākās problēmas var radīt divas lietas, pastāstīja Vilmārs Jansons, kurš kopā ar junioriem ir Austrijā. Viens - grīni ir patiešām ļoti ātri, otrs - iespaidīgās distances dēļ nav viegli ar normālu sitienu skaitu tikt līdz grīniem, un mazākā kļūda draud ar nonākšanu rafā.

Trešdien "Murhof Golf Club" bija turnīra svinīgā atklāšana, bet rīt Laurai Jansonei, Mikum Gavaram un Kristai Puisītei būs pirmā no trim spēļu kārtām. Cīņa ritēs ne tikai par uzvaru turnīrā, bet arī par vietu Eiropas komandā Raidera kausa izcīņā junioriem. EGA "Young Masters" dalībniekus atsevišķi vērtēs arī individuālajā ieskaitē, un ne visas dalībvalstis ir atsūtījušas pilnu sastāvu, tādēļ tās nekonkurēs komandu sacensībās.

Tikmēr Latvijas junioru čempionātā izšķirošās cīņas vēl ir gaidāmas otrajā kārtā, kas ceturtdien būs "Ozo Golf". Pirmajā dienā varēja priecāties par prāvo dalībnieku skaitu.

Līderu sarakstā īpašu pārsteigumu nav, ja neskaita Raivja Kalniņa likstas otrajā aplī. Vecākajiem puišiem ar 76 sitieniem nospēlēja Dāvis Puksts, bet Anetei Indulēnai spēkos līdzvērtīgākās sāncenses Elīna Streļuka un Māra Puisīte spēlē jaunākā grupā.

Lai gan 9-10 gadus vecie zēni deviņas bedrītes spēlēja no īpaši iezīmētām izsitienu vietām, Kristera Lūkina rezultāts - 35 sitieni - tik un tā var likt izbrīnā izberzēt acis.

Pēdējās izmaiņas , 21.07.2004.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē