Arhīvs
29. Marts, 2024. Aldonis, Agija, Ranta, Gudrūna
Pāru kaujas
rezultâti

Puksts labākais arī starp junioriem

Iepriekš gūtajam Latvijas amatieru čempiona titulam labākā juniora laurus ceturtdien "Ozo Golf" pievienoja Dāvis Puksts, bet meitenēm vecākajā grupā uzvarētājas godā tika Anete Indulēna. Par junioru čempiona nosaukumu četrās vecuma grupās cīnījās 70 puiši un meitenes, apliecinot, ka Latvijas golfā nākotnē būs ne tikai senioru turnīri.

Pukstam uzvaru nodrošināja dienu iepriekš "Viesturos" iegūtais divu sitienu pārsvars pār Tomu Zeltiņu, jo otrajā kārtā abi galvenie pretendenti uz uzvaru nospēlēja ar 87 sitieniem. "Ozo Golf" itin pārliecinoši labākais bija Kārlis Broders (79 sitieni), taču summā viņš ar 168 sitieniem ieņēma 3.vietu. Puksts un Zeltiņš 15 dalībnieku konkurencē nospēlēja attiecīgi ar 163 un 165 sitieniem.

Indulēnas rēķinā bija 168 sitieni, savukārt par pakāpi jaunākajā 11-13 gadus veco spēlētāju grupā ar 172 sitieniem uzvarēja Māra Puisīte, kam izdevās apsteigt Elīnu Streļuku. Zēniem šajā grupā neiztika bez pārspēles, un, tikai atkārtoti izejot 18.bedrīti, čempiona titulu nopelnīja Ralfs Šantars, par viena sitiena tiesu pieveicot Hariju Barisu. Pēc pirmās dienas šķietami iespaidīgā vadībā bijušais Svens Markss samierinājās ar 3.vietu.

Ne mazāk sīvas cīņas ritēja jaunākajās grupās, kur spēlēja deviņas bedrītes. Kristers Lūkins un Linda Dobele uzvarēja 9-10 gadus veco golferu grupās, bet par deviņiem gadiem jaunāko spēlētāju konkurencē labākie bija Roberts Rožickis un Dārta Buša.

Visi čempioni saņēma uzvarētāju šķīvjus ar gravējumiem, kas par svarīgajiem brīžiem atgādinās arī pēc ilgāka laika. Lielākas vai mazākas balvas par paša izcīnītu vietu saņēma visi čempionāta dalībnieki. Jau pēc pirmās kārtas GK "Viesturi" ar "Rasas" līdzdalību dāvināja katram sacensību dalībniekam golfa mācību grāmatu, lai palīdzētu jaunajiem spēlētājiem vieglāk atrast ceļu uz meistarības virsotnēm.

Pēdējās izmaiņas , 22.07.2004.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē