Arhīvs
25. Aprîlis, 2024. Līksma, Bārbala, Marks, Markus
Pāru kaujas
rezultâti

Pēc divām dienām pēdējā desmitā

Labāk nekā iepriekš Eiropas U-16 čempionāta otrajā dienā gāja Laurai Jansonei, tomēr kardinālas pārmaiņas tas pagaidām nespēja ieviest. Pirms pēdējās sacensību dienas visi trīs Latvijas juniori ir pēdējā desmitniekā, un par tikšanu labākās pozīcijās nāksies pamatīgi pacīnīties.

Visaugstāk absolūtajā kopvērtējumā joprojām turas Krista Puisīte, kam piektdien "Murhof Golf Club" laukuma iziešanai vajadzēja 89 sitienus. Ar summā sasniegto +31 virs PAR Puisīte dala 78.vietu.

Jansonei un Mikum Gavaram pirms pēdējām 18 bedrītēm ir +35 virs PAR, un aiz viņiem 85 dalībnieku konkurencē ir vēl tikai divi golferi no Šveices un Slovēnijas. Otrajā kārtā Jansone nospēlēja ar 81 sitienu, un sākums viņai bija vēl cerīgāks, jo deviņas bedrītes Latvijas čempione izgāja ar +1.

Golferes tēvs Vilmārs Jansons sarunā ar golfs.lv atzina, ka Laurai šķiet ir izveidojies pirmās dienas sindroms. Grūti pat ir precīzi pateikt, kāda iemesla dēļ pirmajā kārtā rezultāts bijis tāds, ka negribas to īpaši atcerēties, atzina Jansons. Sitieni katrs par sevi it kā bijuši normāli, taču beigās nekas prātīgs nav sanācis. Otrajā dienā jau bijis savādāk - ja ne četri puti no diviem metriem 12.bedrītē (PAR 4), kas deva astoņus sitienus, un vēl viens triple bugijs, rezultāts būtu vēl patīkamāks.

Ja Jansone visās dienās spētu parādīt savu labāko spēli, viņa varētu pacīnīties par vietu desmitniekā meiteņu konkurencē, sprieda spēlētājas tēvs. Omu Jansonei pirms pēdējās kārtas noteikti uzlaboja skatītāju priekšā gūtais bērdijs sarežģītajā 18.bedrītē.

Rezultāti pagaidām varbūt nav īsti tie, uz kādiem tika cerēts, tomēr jaunajiem spēlētājiem neatsverama ir ne tikai starptautisko turnīru prakse, bet arī iespēja iesakņoties savu vienaudžu golferu vidē. Turklāt tādu vienaudžu, kas var iziet laukumu ar -6.

Pamazām latvieši iepazīst konkurentus ne tikai pēc papīros rakstītā, bet arī tiekoties ārpus spēles laukuma, stāstīja Jansons. Atmosfēra turnīrā ir lieliska ne tikai perfektās organizēšanas dēļ, bet arī tādēļ, ka var izjust neviltotu atsaucību jebkuru problēmu risināšanā. Latvijas juniori nav zaudējuši sparu cīnīties, lai arī skaidrs, ka komandu vērtējumā jau pirmā diena Latvijai rezervēja vietu rezultātu tabulas noslēgumā.

Kritienu piektdien piedzīvoja igaunis Mark Suursalu. Ja pirmo kārtu viņš beidza ar PAR, iekļūstot pirmajā desmitniekā, tad pēc piektdienas +7 kaimiņvalsts lielākā golfa cerība noslēdz trešo desmitu.

Pēc divām dienām ne sliktāks rezultāts par PAR ir deviņiem spēlētājiem, kuru vidū nav nevienas meitenes. Līderis Velsas golferis Gould Zachariah pagaidām ir vadībā ar -8. Papildus spriedzi labākajiem rada iespēja izcīnīt vietu Eiropas komandā junioru Raidera kausā.

Sacensību rezultāti apskatāmi: http://www.golf.at/turniere/live_score.asp?clubnr=601&turniernr=118&a=netto (izvērstu rezultātu un citu rādītāju piekļvuvei jāklikšķina uz spēlētāja uzvārda)

Pēdējās izmaiņas , 23.07.2004.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē