Arhīvs
20. Aprîlis, 2024. Mirta, Ziedīte, Amula
Pāru kaujas
rezultâti

Profesionāļi testēs “Ozo Golf”

Baltijas valstīs pirmā profesionāļu turnīra “Hansabanka Baltic Open” rīkošanai “Ozo Golf Club” nācās izturēt nopietnu pārbaudi, un no Zviedrijas pieaicinātās turnīra amatpersonas vēl otrdien rūpīgi sekoja, vai laukuma gatavošanā viss tiek darīts pēc plāna. Savu darbu darīja arī laukuma saimnieki un turnīra atbalstītāji, cenšoties pārliecināt masu mediju pārstāvjus, ka šādas sacensības nav ikdienišķs pasākums.

Noslēdzot spēlētāju reģistrāciju, “Hansabanka Baltic Open” dalībnieku sarakstā ir 42 vārdi. Nedēļas nogalē trijās kārtās spēlēs ne tikai “Nordic League” reitinga līderi un viņu sekotāji, bet arī vairāki Latvijas pārstāvji. Dalībnieki skaitā ir pro Artūrs Krukovs un Valdis Liepiņš, kā arī Latvijas amatieru čempions Dāvis Puksts. Latviju pārstāvēs arī bijušais “Ozo Golf” pro Deivids Indriks.

Tiesa, daži par spēlēšanu Rīgā interesi izrādījušie viesi “Ozo Golf” tomēr neieradīsies, jo viņiem radās iespēja “Nordic League” posma vietā izvēlēties “Scandianavian Masters”.

Kopā ar Zviedrijas un Somijas profesionāļiem spēlēs arī rīkotāju ielūgtie labākie igauņi un Krievijas junioru izlases līderi. Trīs dienas nedēļas nogalē būs solis arī Latvijas golfa attīstībā, lai gan no pašmāju spēlētājiem neviens puslīdz par šo spēli informēts līdzjutējs neprasīs vairāk par vietām ceturtajā desmitā.

Ņemot vērā golfa līmeni Skandināvijā, Latvijas spēlētāju vieta būs turnīra tabulas noslēgumā, taču tas ir tikai loģiski, žurnālistiem skaidroja “Ozo Golf” direktors un LGF ģenerālsekretārs Armands Puče.

Puče ir pārliecināts, ka laukums kvalitātes ziņā atbilst Zviedrijas 50 labāko laukumu līmenim. Pirms “Hansabanka Baltic Open” laukumā vairāk nekā mēnesi īpaši tika sekots stāvoklim 300 punktos, un no Zviedrijas pieacinātais turnīra direktors, neraugoties uz pamatīgo lietu, otrdien tirdīja darbiniekus, lai viss būtu labākajā kārtībā.

Jau trešdien vakarā “Ozo Golf Club” būs turnīra atklāšanas pasākums ar kausa prezentāciju, bet dienu vēlāk Latvijā aizsāksies Pro/Am ēra. Kā jau bija paredzams, vislielākā interese par spēlēšanu šajā komandu turnīrā, kas dos savu artavu arī labdarības mērķiem, radās pēc tam, kad pieteikšanās jau bija noslēgta. Taču arī 16 komandas nav mazs skaits.

Pirms “Nordic League” posma, kur profesionāļi cīnīsies par 26 000 eiro, otrdien balvas sadalīja arī golfu spēlējošie žurnālisti. “Hansabankas” Preses kausa izcīņā, kas bija viens no Mediju līgas posmiem, uzvarēja “Ozo Golf” ne reizi vien iepriekš manītais Jānis Jarāns, kurš stroke ieskaitē nospēlēja ar 91 sitienu.

Turnīra sponsori no "Hansabankas" pauda pārliecību, ka golfam ir iespējas Latvijā kļūt par tikpat populāru sporta veidu kā basketbols un hokejs. Lai tas notiktu, golfu jāpopularizē kā aktīvu atpūtu un izklaidi, turklāt kā demokrātisks sporta veids tas varot kļūt arī par Latvijas eksporta preci. Pirmos soļus šajā virzienā “Ozo Golf” jau ir spēris, jo skandināvu golfa tūristi Ķīžezera krastos jau ir kļuvuši par ierastu ainavas sastāvdaļu.

Organizatori cer, ka Latvijas golferi un viņu draugi nepalaidīs garām iespēju nedēļas nogalē kādu dienu pašiem pavērot, ko nozīmē profesionāļu līmenis. Puče prognozēja, ka “Ozo Golf” laukuma rekordam (69 no baltajiem tee) ir lemts noturēties vairs tikai pāris dienu. Lietus gadījumā līdzjutēji visus rekordus varēs atzīmēt arī komfortablākos apstākļos kluba mājā, kur būs nodrošināta rezultātu atspoguļošana ik pēc trim katra golfera nospēlētajām bedrītēm.

“Hansabankas” turpmākā interese par golfu lielā mērā būs atkarīga no tā, kādu rezonansi izraisīs “Nordic League” posms un divas nedēļas vēlāk paredzētais “Hansabanka Open”, kur jau gaidīs visus Latvijas golferus.

Pēdējās izmaiņas , 27.07.2004.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē