Arhīvs
19. Aprîlis, 2024. Vēsma, Fanija
Pāru kaujas
rezultâti

Pro/Am uzvar laukuma saimnieki

Lai cik iepriekš neprognozējams bija “Hansabanka Baltic Open” Pro/Am turnīra iznākums, uzvarētāji tomēr izrādījās pavisam negaidīti. Tā kā neatbrauca pieteikušies igauņi, bet noteikts profesionāļu skaits bija rezervēts jau iepriekš, nācās izveidot “Ozo Golf Club” komandu, kura stableford spēlē arī izrādījās visveiksmīgākā.

Uzvarētājiem kopā ar zviedru profesionāli Niklas Bruzelins spēlēja Tālivaldis Pētersons, Jorgen Jarve un Inese Liepiņa, summā savācot 91 punktu. Katrā bedrītē skaitīja divu labāko spēlētāju punktu summu.

Otro vietu dalīja divas komandas – “Andrejs & Co” un “Broders un dēli”, kas savāca pa 88 punktiem. No amatieru puses “Andrejs & Co” panākumus kaldināja Andrejs Bobrovs, Andris Fiļimonovs un Jevgeņijs Ņemecs, bet Mārcim un Kārlim Broderiem bija pievienojies Mikus Gavars.

Uzvarētāji saņēma piemiņas šķīvjus un amatieri ieguva iespēju pēc saviem ieskatiem ar “Finnair” aizceļot uz kādu Skandināvijas valsti un bez maksas arī atgriezties. Otrās vietas ieguvēji saņēma “Hansabankas” ripināšanas paklājiņu komplektus, kas īpaši varētu noderēt ar Broderiem spēlējušajam Frederick Mansson, kam 18 bedrīšu izspēlē bija 38 puti.

Pro/Am turnīra labākie profesionāļi guva arī materiālu atalgojumu, un Bruzelins varēs apdomāt, kā labāk iztērēt 500 eiro. Pro/Am spēlēja 15 komandas, taču pilnu rezultātu publicēšana aizkavēsies, jo turnīra direktors ar vieglu rokas kustību izdzēsa “Ozo Golf” sagatavos failus, ko nāksies rakstīt no jauna.

“Ozo Golf” direktors Armands Puče uzteica Pro/Am profesionāļus par apzinību apbalvošanas ceremonijas kuplināšanā. Neatkarīgi no tā, kā veicies turnīrā, visi pro bez liekas ganīšanas bija klāt uz balvu pasniegšanu. Tikmēr daļai amatieru interese par apbalvošanu zuda uzreiz pēc tam, kad kļuva skaidrs, ka šoreiz nāksies būt statista lomā.

Jau līdz šim “Hansabanka Baltic Open” dalībnieki labdarības mērķiem ir savākuši ap 1200 latu, un summa, ko iegūs Bērnu klīniskā slimnīca, vēl pieaugs.

Atbraukušie skandināvi ir patīkami pārsteigti par “Ozo Golf”, īpaši atzīmējot ainavas dažādību un manāmo reljefu. Taču meistars ir meistars jebkurā laukumā, un katrai Pro/Am komandai bija ko redzēt sava pro izpildījumā, piemēram, nonākšanu uz garās 4.bedrītes grīna ar otro sitienu, turklāt spēlējot no back tee, vai arī tādu pašu gājienu ar draiveri līčainajā 8.bedrītē.

Turpmākās dienas “Ozo Golf” spēlēs tikai daži Latvijas golferi, bet pārējiem būs iespēja skatīt savām acīm līdz šim pašu mājās nepieredzēta līmeņa meistarību. Iespējams, kluba mājā būs redzamas arī translācijas no dāmu “British Open”, kur 3.vietu pēc pirmās dienas dala Natālija Gulbe (68).

Par prieku golferiem, līdzjutējiem un viņu draugiem, sinoptiķi sola jauku nedēļas nogali. Varēs papriecāties arī atbraukušie igauņi, jo Nītvaljas laukums pēc lietavām ir nonācis pilnīgā ūdens stihijas varā, tādēļ spēlētājiem slēgts.

"Hansabanka Baltic Open" Pro/Am

1. "Ozo Golf Club" komanda 91 punkts

Niklass Bruzelin, Tālivaldis Pētersons, Jorgen Jarve, Inese Liepiņa

2. Andrejs & Co 88 punkti

Ari Savolainen, Andrejs Bobrovs, Andris Fiļimonovs, Jevgēņijs Nemecs

2. Broders un dēli 88 punkti

Frederick Mansson, Kārlis Broders, Mārcis Broders, Mikus Gavars

Pēdējās izmaiņas , 29.07.2004.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē