Arhīvs
20. Aprîlis, 2024. Mirta, Ziedīte, Amula
Pāru kaujas
rezultâti

Čempions ar bērdiju pārspēlē

Arī augsta ranga profesionāļiem ir nervi, kas var piespiest kļūdīties šķietami ne pārāk sarežģītās situācijās, taču tāda līmeņa spēlētāji divas reizes pēc kārtas kļūmes nepieļauj. “Hansabanka Baltic Open” pēdējā dienā pazaudējot pirmajās kārtās iegūto pārsvaru, pārspēlē uzvarētāja kausu tomēr izcīnīja galvenais favorīts zviedrs Peter Malmgren. Veiksmīgākais no latviešiem Artūrs Krukovs nenospēlēja tik spoži kā sestdien, taču vietu trešajā desmitā saglabāja.

Trešās kārtas pēdējā flaitā Malmgren spēlēja kopā ar savu tautieti Tim Melen, kurš tikai pirmajās bedrītēs saglabāja cerības atspēlēt divu sitienu deficītu. Lai gan bez nepatikšanām neiztika arī Malmgren, 4.bedrītē izdarot divus sitienus pamatīgā mežā, un nopelnot bugiju, šķita, ka “Nordic League” līderis droši virzās pretim uzvarai.

Pirms pēdējās bedrītes kļuva skaidrs, ka Malmgren pietiks tajā nospēlēt ar PAR, lai nopelnītu uzvarētāja kausu un 4420 eiro no 26 000 eiro balvu fonda. Uz to viss arī gāja, līdz nepilnu metru garais PAR puts tomēr izrādījās neprecīzs. Līdz ar to cerības uz čempiona titulu parādījās somam Panu Kylliainen, kam pēdējā dienā bija dalīts labākais rezultāts – 65 sitieni, ko veicināja arī eagle 1.bedrītē (PAR 4).

Taču pārspēlē Malmgren ar pārliecinošu bērdija putu neatstāja konkurentam neko vairāk par otrās vietas ieguvējam pienākošos šķīvi.

Kā jau tādās reizēs pienākas, pateicības vārdus īsā apbalvošanas ceremonijā turpat uz 18.bedrītes grīna uzklausīja turnīra organizatori, taču Malmgren vēlāk apliecināja, ka komplimenti bija simtprocentīgi nopelnīti, nevis scenārijā paredzētas dežūrfrāzes. Tas, ka tik kvalitatīvs ir tikai trīs gadus pastāvošs laukums, ir vienkārši neticami, golfs.lv teica Malmgren. Lai gan distance nav pārāk liela, “Ozo Golf”, viņaprāt, ir visai sarežģīts laukums, jo tas prasa precīzu spēli no tee, un arī nākamajos sitienos ir jābūt ļoti uzmanīgam, ja ir vēlēšanās spēlēt agresīvi un pretendēt uz ko vairāk par PAR.

Vislielākās problēmas paša spēlē Malmgren saskatīja ripināšanā, atzīstot, ka divi un dažreiz pat trīs puti nav tas rādītājs, par ko varētu priecāties.

Malmgren solīja pēc gada noteikti atgriezties “Ozo Golf” un aizstāvēt čempiona titulu, ja vien šāds turnīrs notiks, un viņš joprojām spēlēs “Nordic League”. Jau tagad Malmgren ir PGA “Challenge Tour” karte, un viņš vairākas reizes ir izmēģinājis spēkus tik augsta līmeņa turnīros. Taču nav viegli ieiet “Challenge Tour” apritē, ja ir ģimene, ar ko arī gribas būt kopā. Tādēļ Malmgren pagaidām ir izvēlējies spēlēt “Nordic League”, lai pilnveidotu meistarību, un nākamajā gadā vēlreiz mēģinātu pakāpties augstākā līgā.

Pārspēlē par 1.vietu zaudējušais Kylliainen apliecināja, ka visapkārt “Ozo Golf” laukumā dzirdamā zviedru valoda nav pietiekams rādītājs, lai citu valstu spēlētāji netiktu goldalgotajās vietās. Par otro vietu Kylliainen nopelnīja 2990 eiro, bet trešais ar 2080 eiro guvumu bija vēl viens Zviedrijas golferis Jonas Wahlstedt.

Grūtāk nekā dienu iepriekš gāja Krukovam. Viņš atzina, ka, tuvojoties sacensību noslēgumam, jau bija jūtams smagums, un tas nevarēja neietekmēt svingu. Nospēlējis pēdējā kārtā ar 77 sitieniem, "Ozo Golf" pro dalīja 29.vietu ar labāko no Krievijas spēlētājiem Andreju Pavlovu. Lai arī bugiji pēdējās trīs bedrītēs pabojāja kopējo noskaņu, Krukovs ar “Hansabanka Baltic Open” sasniegto ir itin apmierināts, taču atzina, ka labprāt būtu piedzīvojis citus izlozes rezultātus, kas ļautu uzspēlēt kopā ar spēcīgajiem viesiem. Bez naudas balvas nepalika arī Krukovs, nopelnot pāris simtu eiro.

Pārējie trīs Latvijas pārstāvji noslēdza 40 golferu skaitu – 38. bija Dāvis Puksts, nospēlējot pēdējā dienā ar 80 sitieniem (summā 243). Viņam sekoja Valdis Liepiņš (84/249) un bijušais “Ozo Golf” pro Deivids Indriks (79/256). No turnīrā atlikušajiem 40 spēlētājiem 17 golferi trīs kārtu summā nospēlēja ne sliktāk par PAR.

Ko "Hansabanka Baltic Open" nozīmē tiem, kam golfera karjerā ir lemts spēlēt piezemētāka līmeņa turnīros, golfs.lv piedāvā darīt zināmu, atbildot uz nedēļas jautājumu.

Ja amatieriem jāturpina gatavoties savam “Hansabanka Open”, tad Krukovs augusta pirmajā pusē kļūs par pirmo Latvijas golferi, kas spēlējis vēsturiskajos britu laukumos, to vidū Sentendrjūsas “Old Course” un “Sunningdale Golf Club”, kur šonedēļ ar aktīvu Natālijas Gulbes līdzdalību notiek dāmu “British Open”. Uz Britu salām Krukovs dosies kopā ar Niklass Braathens.

Pēdējās izmaiņas , 01.08.2004.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē