Arhīvs
29. Marts, 2024. Aldonis, Agija, Ranta, Gudrūna
Pāru kaujas
rezultâti

"Hansabanka Latvian Open" bez profesionāļiem

Līdz nākamajai pirmdienai (9.augustam) "Ozo Golf" gaidīs pieteikumus "Hansabanka Latvian Open", kas būs Latvijas atklātais amatieru čempionāts, jo profesionāļiem līdzdalība trīs dienu turnīrā ir liegta. Sagaidāms, ka dalībnieku skaitu kuplinās ne tikai Krievijas juniori, kuri ir apņēmības pilni aizstāvēt pirms gada izcīnītos titulus, bet arī spēcīgi vairāku citu valstu amatieri. Tālāk apskatāms arī turnīra nolikums.

Tā kā "Hansabanka Latvian Open" rīko LGF, kas ir pievienojusies Eiropas amatieru golfa asociācijai, turnīrā nevar piedalīties neamatieri, un sacensībām būs Latvijas starptautiskā amatieru čempionāta statuss. Latvijas "Open" ar profesionāļu līdzdalību tādēļ jārīko kādai citai struktūrai, kas uzskatītu tādu turnīru par nepieciešamu un būtu spējīga to paveikt, stāstīja LGF ģenerālsekretārs Armands Puče.

"Hansabanka Latvian Open" pamatturnīrā ir paredzētas vietas 144 kungiem un 24 dāmām. Dalībnieku pieļaujamā HCP robeža ir tāda pati kā pirms gada - HCP 30 vietējiem spēlētājiem un HCP 18 ārvalstniekiem. Rīkotāji apšauba, vai golfa popularitāte varētu būt kāpusi tik strauji, lai būtu jādomā, ko darīt noteiktās normas pārsniegšanas gadījumā. Cut robeža trešajai dienai ir 54 kungi un 12 dāmas.

Turnīra statusa dēļ tajā nevarēs spēlēt neviens no Latvijas pro, kā arī Deivids Indriks, kurš vēl tikai ir uzsācis cīņu par amatiera statusa atgūšanu.

Būtiskas izmaiņas nolikumā ir dalības maksas jautājumā. Ja līdz šim dalības maksa nozīmēja to pašu ko ēdināšana, tad "Hansabanka Latvian Open" tā nebūs, un, iespējams, šāda prakse turpināsies arī citos turnīros, teica Puče.

"Hansabanka Latvian Open" kā jau trīs dienu turnīrā vēl asāk nekā citās sacensībās izpaužas vajadzība segt dažādus ar sacensību tiešu apkalpošanu saistītus izdevumus - sekretariāta, tiesnešu un laukuma personāla darbu, skaidroja Puče. Tādēļ dalības maksa par trijām dienām (15 Ls) neietvers ēdināšanu. Lai novērtētu "Ozo Golf" pavāru meistarību, ik dienu varēs maksāt piecus latus par bufetes galda patukšošanu. Varēs arī nemaksāt un izvēlēties citus veidus, kā uzturēt sevi pie dzīvības.

Alternatīva bija noteikt 25-30 latu dalības naudu, taču tādējādi spēlētājiem būtu liegta iespēja izvēlēties, ko, un vai vispār ēst par saviem pieciem latiem, sacīja Puče. Viņš arī mudina golferus nedzīvot ilūzijās, ka turnīru dalības maksa mūžam būs pieci lati, un par to varēs arī paēst pusdienas. Vismaz "Hansabanka Latvian Open" lielāka uzmanība būs pievērsta sacensību sportiskās puses nodrošināšanai, nevis gastronomijai. 

Hansabanka Latvian Open 2004
Latvijas Atklātais amatieru čempionāts golfā

SACENSĪBU NOLIKUMS

1. Vadība
Sacensības organizē un tiesāšanu nodrošina LGF Latvijas atklātā amatieru čempionāta golfā sacensību orgkomiteja. Sacensību galvenais tiesnesis Jørgen Jarve.

2. Laiks un vieta
Sacensības notiek Ozo golfa laukumā no 13.08.2004. – 15.08.2004.

3. Dalībnieki
3.1 Sacensības notiek dāmu un kungu konkurencē.
3.2 Dalībnieku handikaps LR pilsoņiem un pastāvīgajiem iedzīvotājiem ne augstāks kā HCP 30, ārvalstu spēlētājiem HCP 18.
3.3 Maksimālais dalībnieku skaits neierobežots, pamatturnīrā piedalās līdz 144 dalībniekiem kungiem un līdz 24 dalībniecēm dāmām. Spēlētājiem HCP kartes obligātas.
3.4 Spēlētāji ar 2004. gada LGF izsniegtajām HCP kartēm var iegūt LGF reitinga punktus saskaņā ar LGF Reitinga Nolikumu.

4. Sacensību formāts un noteikumi
4.1 Sacensības notiek saskaņā ar Karaliskā un Antīkā St. Andrews Golfa kluba apstiprinātiem golfa noteikumiem, Ozo golfa laukuma vietējiem noteikumiem.
4.2 Sacensību formāts ir sitienu spēle 54 bedrītes, sacensību pirmajā un otrajā dienās tiek izspēlētas 18 bedrītes katrā dienā. Sacensību trešajai dienai kvalificējas (cut): 54 kungi un 12 dāmas. Kungi spēlē no baltajām izsitienu vietām, dāmas no zilajām izsitienu vietām. Ja vairāki spēlētāji dala pirmo vietu, izspēlē “pēkšņās nāves” pārspēli uz 18 bedrītes. Sacensību laiks vienai spēlētāju grupai ne vairāk kā 5 stundas, vienas bedrītes izspēlei 15 minūtes.
4.3 Čempionāta dalībniekiem nav atļauts spēlēt uz laukuma - visās sacensību dienās pirms un starp sacensību kārtām vai pārspēles; pirmajā un otrajā sacensību dienā pēc sacensību kārtas beigām.
4.4 Sacensību otrajā dienā (14. augustā) uz 13. bedrītes tiks izspēlēta Hole in One balva – automašīna Mercedes. Balvu iegūst tas spēlētājs, kas pirmais ar pirmo sitienu (eagle) raida bumbiņu mērķī.

5. Pieteikšanās un izloze
5.1 Spēlētājam ir pienākums pieteikties uz sacensībām līdz 09.08.2004. plkst.17.00 Ozo golfa laukuma recepcijā.
5.2 Izloze pirmajai un otrajai spēles dienai notiek pamatojoties uz spēlētāju HCP, par kritēriju nosakot grupas HCP.
5.3 Izloze ir atklāta un galīga, un tā notiek 09.08.2004. plkst. 18.00 abām pirmajām sacensību dienām.

6. Starta laiki
Pirmās un otrās dienas starts notiks saskaņā ar izlozi, trešajā dienā spēlētāji startē saskaņā ar pirmās un otrās dienas rezultātiem. Katrs spēlētājs ir atbildīgs par savlaicīgu ierašanos uz startu. Starta grupas un laiki būs izlikti Ozo golfa klubā. Tos var uzzināt zvanot uz Ozo golfa klubu (tel. 7394399), kā arī Latvijas golfa federācijas mājas lapā: www.lgf.lv

7. Dalības maksa
Sacensību dalības maksa Ls 15,00, kas sevī ietver atspirdzinājumus golfa laukumā visās sacensību dienās, “Hansabanka Latvian Open 2004” suvenīrus un ielūgumu vienai personai uz noslēguma pasākumu viesnīcā “Rīdzene”. Green fee – visās sacensību dienās. Kluba biedri un sezonas karšu īpašnieki no green fee tiek atbrīvoti. Juniori līdz 16 gadu vecumam maksā 50 procentus no green fee. Pusdienas sacensību laikā dalības maksā nav ietvertas, par tām katrs spēlētājs pēc brīvas izvēles var maksāt atsevišķi Ozo Golf Club restorānā, kur būs pieejams tradicionālais bufetes galds  (Ls5 vienai personai).

8.   Apbalvošana
Balvas nodrošina LGF. Apbalvoti tiek sacensību uzvarētāji kungu un dāmu konkurencē, kas iegūst Latvian Open ceļojošo kausu. Pirmo piecu vietu ieguvēji dāmu konkurencē un pirmo piecu vietu ieguvēji kungu konkurencē saņem LGF balvas. Apbalvošana notiek viesnīcā "Rīdzene”, 15.08.2004, pulksten 20.30.

Latvijas Golfa Federācijas valde

Pēdējās izmaiņas , 03.08.2004.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē