Arhīvs
28. Marts, 2024. Gunta, Ginta, Gunda
Pāru kaujas
rezultâti

Plus "Mercedes" un Sentendrjūsa

Hole in one balvas Latvijas golfā nav bieža, tomēr regulāra parādība, kas visos līdzšinējos turnīros ir palikusi teorijas līmenī. Vēlreiz izmēģināt laimi "Ozo Golf" 13.bedrītē varēs sestdien "Hansabanka Latvian Open" otrajā dienā, taču, ja auto ir diezgan drošas iespējas palikt savā vietā, tad itin droši var apgalvot, ka kāds no prestižākā amatieru turnīra dalībniekiem gūs iespēju uzspēlēt Skotijā leģendārā "The Royal & Ancient Golf Club of St Andrews" laukumā.

"Hansabanka Latvian Open" spēlēs ne tikai labākie pašmāju amatieri, bet arī spēcīgākie Igaunijas un Lietuvas golferi, otrdien preses konferencē stāstīja LGF ģenerālsekretārs Armands Puče. Uz galvenajām balvām vēl pretendēs Krievijas junioru izlases spēlētāji, kam pēdējos gados "Latvian Open" ir izdevies izkonkurēt sāncenšus gan vīriešu, gan sieviešu konkurencē. Laukumā dosies arī spēcīgi viesi no Zviedrijas, Somijas un ASV, tādējādi parūpējoties par intrigu uzvarētāja noteikšanā. Dalībnieku skaitā ir arī angļi, skoti un Itālijas golferi.

Oficiāli sacensības atbilst Latvijas atklātā amatieru čempionāta statusam, jo atšķirībā no iepriekšējiem gadiem turnīrā vairs nevar piedalīties profesionāli spēlētāji. Profesionāļu atstāšanu ārpus dalībnieku skaita paredz LGF iestāšanās Eiropas golfa amatieru asociācijā.

Piektdien un sestdien spēlēs visi pieteikušies golferi, bet svētdien izšķirošajā kārtā laukumā dosies tikai tie, kuri būs pārvarējuši cut. Ja kungiem cut tika atstāts iepriekš plānotajā līmenī (54), tad dāmu konkurencē svētdien būs jāspēlē tikai deviņām, nevis 12 labākajām golferēm, kā tika plānots iepriekš.

Ja kādam no spēlētājiem sestdien 13.bedrītē izdosies atkārtot Ģirta Dzeldes pagaidām latviešiem unikālo sitienu, mājās varēs braukt ar vairāk nekā 37 000 eiro vērtu "Mercedes C200" auto.

Savukārt ceļojumu sev vēlamā nedēļas nogalē uz Sentendrjūsu un spēlēšanu kādā no kluba laukumiem laimēs golferis, kam vismaz vienā no trim sacensību dienām rezultātu kartiņā būs ierakstīts PAR atbilstošs cipars 4.bedrītē. Tā kā, neraugoties uz spēlēšanu no tālākajām izsitienu vietām, šādu veiksminieku varētu būt prāvs pulciņš, laimīgo noteiks svētdien izlozē turnīra noslēguma pasākumā viesnīcā "Rīdzene".

Ja vien nebūs vēlēšanās nolīgt kediju, nekādi citi būtiski tēriņi kompānijas "Amrop Hever" rīkotā konkursa uzvarētājam nav gaidāmi. Būs gan apmaksātas lidmašīnas un dzelzceļa biļetes līdz Edinburgai, viesnīca, brokastis un vakariņas, kā arī 18 bedrīšu spēle "Devlin" vai "Torrance" laukumos.

"Hansabanka Latvian Open" noslēguma pasākumā pieliks punktu profesionāļu "Nordic League" posmā uzsāktajai labdarības akcijai, kurā iegūtos līdzekļus piešķirs Bērnu klīniskajai slimnīcai. Vakara dalībnieki varēs izsolē iegādāties sabiedrībā populāru personu parakstītas golfa bumbiņas. Izsolīs NHL hokejista un "Ozo Golf" īpašnieka Sanda Ozoliņa, dzejnieka Imanta Ziedoņa, mūziķa Renāra Kaupera un, iespējams, arī ekspremjera Eināra Repšes parakstītas bumbiņas. Izsoles sākuma cena vēl nav zināma, taču tā varētu būt ap pieciem latiem.

"Hansabanka Baltic Open" laikā bērnu slimnīcai savāca 1290 latu, kam pievienosies arī bumbiņu izsolē gūtā summa.

Sekojot "Hansabankas" iedibinātajām tradīcijām, preses konference sekoja mediju turnīram, kurā HCP neto vērtējumā uzvarēja un kausu saņēma Gatis Šļūka no "Sporta Avīzes". Viņa stroke rezultāts bija 99 sitieni. Labākais stroke vērtējumā, kas tiek iekļauts Mediju līgas ieskaitē, ar 98 sitieniem bija Jānis Janševics.

Pēdējās izmaiņas , 10.08.2004.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē