Arhīvs
20. Aprîlis, 2024. Mirta, Ziedīte, Amula
Pāru kaujas
rezultâti

Golferus gaidīs arī Zēmelēs

Tiem, kuri nav izjutuši apņemšanos spēlēt "Hansabanka Latvian Open", ir iespēja nedēļas nogalē nepalikt bez līdzdalības turnīrā, jo sestdien Valmieras pusē "Zēmelēs" būs Latvijas Pļavu golfa asociācijas kausa izcīņas 5.posms. Nozīmīgs būs arī nākamais pļavu posms, kas septembra sākumā risināsies rekonstruētajā "Denderu" laukumā. Tā kvalitāte pārspēšot visu līdz šim pļavu laukumos redzēto.

Rīkotāji paļaujas, ka golfa spēlētāju nu jau ir pietiekami daudz, lai "Open" rīkošanas dēļ sestdien nepaliktu tukšā "Zēmeļu" laukums, jo dažādiem golferiem arī intereses ir atšķirīgas. Posma starts, kā jau paredz reglaments, būs plkst.10 - 12.

Tikmēr "Denderos" turpinās darbi, lai godam uzņemtu viesus rekonstruētā laukuma atklāšanas pasākumā. "Denderu" saimnieks Jānis Ūlis golfs.lv stāstīja, ka sešu bedrīšu laukums tapis ciešā sadarbībā ar "Ozo Golf". Pienācīgas kvalitātes nodrošināšanai ir izmantotas īstās golfa zālienu sēklas, turklāt "Denderos" ir gan laistīšanas sistēma, gan pienācīga tehnika laukuma uzturēšanai.

"Denderu" arhitekta pienākumus uzņēmās "Ozo Golf" galvenais grīnkīpers Mārtiņš Šternbergs, kurš Ūļa vērtējumā jau ir izpelnījies fenomenāla un zinoša cilvēka slavu. Ūlis par palīdzību pateicas arī citiem "Ozo Golf" speciālistiem un īpaši Armandam Pučem.

Lai 1996.gadā dibinātais laukums sasniegtu iecerēto kvalitāti, vēl būšot vajadzīgi trīs gadi, kamēr zāle iesakņosies pa īstam. Laukuma izmantošanas cenas būs demokrātiskas - pieci lati dienā neatkarīgi no spēlēšanas ilguma. Bērni spēlēs bez maksas, turklāt divām tuvākajām skolām LGF dāvināja nūju komplektus, tādēļ jaunajai paaudzei radīsies iespēja piedāvājumu izmantot.

Sešu bedrīšu laukuma jaunā veidola tapšanai ir divi galvenie mērķi. Pirmkārt, piesaistīt golfam cilvēkus, kas savas rocības dēļ nesteidz uzreiz apgūt lielos laukumus. Ja spēcīgākie Valmieras spēlētāji brauc uz Rīgas laukumiem, tad iesācēji un kautrīgākas dāmas labprātāk izvēlas vietas, kur ir mazāk iespēju tikt vērtētiem.

Otrkārt, laukuma uzdevums ir kļūt par sakārtotas ainavas daļu, kas priecēs un vilinās ne tikai tuvējās apkārtnes cilvēkus, bet arī tālākus viesus. Turklāt "Denderos" golferiem nebūs jālauza galvas par nakšņošanas iespējām, tādēļ arī laukuma atklāšanas turnīra dalībnieki var būt droši, ka nenāksies nakti pavadīt zem klajas debess, vai mašīnā.

Atkarībā no pieteikušos golferu skaita 3.septembrī (piektdien) atklāšanas turnīrā būs sešu vai 12 bedrīšu izspēle. Svinīgās ceremonijas ir paredzētas plkst. 14, kam sekos spēlēšana. Vakarā būs zaļumballe, bet sestdien visi golfa entuziasmu saglabājušie varēs piedalīties Pļavu kausa izcīņas posmā.

Pēdējās izmaiņas , 11.08.2004.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē