Arhīvs
23. Aprîlis, 2024. Juris, Jurģis, Georgs
Pāru kaujas
rezultâti

Juniori pirms Igaunijas spēlē Austrijā

Nedēļas nogalē vairāki junioru izlases spēlētāji ar LGF atbalstu Nītvaljā piedalīsies Igaunijas "Open", bet jau pirmdien seši Latvijas golfa pārstāvji startē Eiropas EJGT tūres noslēguma posmā Austrijā. Uz rietumu pusi juniori ir devušies savu vecāku un GK "Viesturi" atbalstīti. EJGT "Grand Final" pirmā no divām sacensību kārtām GC "Waidhofen" laukumā notiek jau pirmdien.

Uz Austriju aizbrauca piecas juniores - Laura Jansone, Anete Indulēna, Elīna Streļuka, Krista un Māra Puisītes, bet puišu konkurencē cīnās Dāvis Puksts. Startam ir pieteikušies 82 spēlētāji.

Svētdien treniņu diena negaidīti beidzās jau pēc trīs bedrīšu izspēles, jo negaidīti uznākušais pērkons, krusa un lietus laukumu pārvērta līdz nepazīšanai, golfs.lv pastāstīja Vilmārs Jansons, kurš arī ir devies uz turnīra norises vietu. Tā kā iepriekš nekas neliecināja, ka gaidāma tāda dabas stihija, juniori visus labumus dabūja izbaudīt uz savas ādas, un vienam otram nācās pārdomāt, cik prātīgi bija atstāt mājās šādam klimatam nepieciešamās lietas.

Tūres rīkotāji salijušos un nosalušos jauniešus pēc nepilnas stundas savāca džipos un nogādāja drošā vietā, tikmēr citi, kuru vidū bija arī Jansons, brida uz kluba māju pāri jaunizveidotām upēm. Tā kā rīkotāji par notikušo neko nesatraucās, acīmredzot šajā laukumā līdzīgas lietas nav retums, tādēļ īpašu bažu par turnīra turpmāko norisi nav, atzina Jansons.

Starts EJGT finālā nav federācijas atbalstīts, jo kā atzina junioru lietu pārzinātājs Artūrs Krukovs, tūre šogad ir zaudējusi sākotnējo vērtību, un, iespējams, vienīgi "Grand Final" varētu veicināt nozīmīgāku konkurenci.

Tādēļ arī LGF neiesaistījās brauciena uz Austriju atbalstīšanā, uzskatot citas prioritātes par nozīmīgākām. Piemēram, māsu Puisīšu savstarpējā cīņa divatā savā vecuma grupā EJGT posmā Milānā diez vai bija noderīgāka par teju vienlaicīgi notikušo Latvijas čempionātu, sprieda Krukovs.

LGF atbalstīs četru junioru startu nedēļas nogalē "Estonian Open". Lai gan iepriekš bija plānots uz Nītvalju sūtīt pa četriem junioriem un juniorēm, finanšu apsvērumi darīja savu. Tādēļ komanda būs veidota pēc 2+2 principa. Katra juniora līdzdalība turnīrā izmaksā 200 eiro, kam jāpieskaita vēl ceļa un dzīvošanas izdevumi.

Iespēja par federācijas līdzekļiem spēlēt Nītvaljā pēc junioru trenera Olas Engberga ieteikuma būs Pukstam kā šobrīd tomēr labākajam junioram un Kārlim Broderam, kura attieksme pret treniņiem un panāktais progress nav palicis nepamanīts. Meiteņu konkurencē startam būs pieteiktas Jansone un Indulēna.

Citiem junioriem paliek iespēja Igaunijā spēlēt ar vecāku atbalstu, un paredzams, ka šo iespēju viens otrs arī izmantos. Tās pašas naudas dēļ juniori uz Nītvalju dosies bez trenera tikai vecāko golferu pieskatīti. Trenera padoms jaunajiem spēlētājiem uz vietas varētu lieti noderēt. Taču no otras puses junioriem būs iespēja justies brīvāk, jo nemitīgi vērojošā trenera acs var radīt pārmērīgu koncentrēšanos un vēlmi nospēlēt ļoti pareizi, kas rezultātu var ietekmēr pavisam uz citu pusi.

Par pēdējos turnīros junioru sasniegtajiem ne pārāk spožajiem rezultātiem Krukovs nav kritisks, norādot, ka sezona ir pagara, un bez formas krituma kādā brīdī neiztikt. Taču tam ir jāspēj tikt pāri, lai gan panākt vislabāko formu uz kādu noteiktu datumu ir praktiski neiespējami.

Pēdējās izmaiņas , 30.08.2004.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē