Arhīvs
23. Aprîlis, 2024. Juris, Jurģis, Georgs
Pāru kaujas
rezultâti

Laura Jansone uzvar "Estonian Open"

Ar sacensībām piesātinātajā aizvadītās nedēļas nogalē par nozīmīgāko notikumu var uzskatīt Latvijas dāmu ranga līderes Lauras Jansones uzvaru Igaunijas amatieru čempionātā. Golferi prieka brīžus par uzvarām varēja izbaudīt ar tepat Latvijā piedaloties Rīgas kausa izcīņā “Viesturos” un “Coppa” kausa izcīņā ģimenēm. 

Sportiskā ziņā nozīmīgākais tomēr bija kaimiņos no 3. līdz 5.septembrim notikušais amatieru čempionāts, jeb “BMW Estonian Open”, kurā par balvām sacentās labākie Igaunijas golferi, kuriem konkurenci centās radīt arī kaimiņvalstu golferi, tostarp arī no Latvijas. 47 kungu konkurencē aiz deviņu dalībnieku uzvārdiem varēja rakstīt Latvija, bet dāmām procentuāli mūsējo pārstāvniecība bija vēl izteiktāka, jo trīs no piecām dalībniecēm bija mērojušas ceļu no Latvijas uz Nītvaljas golfa laukumu. 

Brauciens nebija velts, jo par uzvaru dāmu konkurencē cīņa notika starp Lauru Jansoni un Vinetu Ruku, kuras pārējām golferēm jau pirmajā sacensību dienā  praktiski neatstāja izredzes uz uzvaru. Cīņa starp Latvijas vadošajām golferēm īsti sīva gan bija tikai pirmajās divās dienās. Pēc pirmajām 18 bedrītēm gan Jansonei, gan Rukai bija vienāds stroke rezultāts 80 sitieni, taču otrajā dienā laura veica pamatīgu izrāvienu, laukumu izejot ar 74 sitieniem, kamēr Vinetai vajadzēja par 11 vairāk. Arī pēdējā sacensību dienā Jansones pārsvars šaubas neradīja, tāpēc ar 234 sitieniem viņa kļuva par pārliecinošu uzvarētāju. Vinetas Rukas rezultāts (250 sitieni) bija otrs labākais, bet dalītu ceturto vietu ieņēma Anete Indulēna (266). 

Kungu konkurencē situāciju rezultātu galvgalī noteica viesi no Somijas, kuri jau pēc pirmās dienas aizņēma pirmās trīs vietas rezultātu galvgalī. Pēc pirmajām 18 bedrītēm nopietnu pieteikumu uz uzvaru izdarīja 19 gadus vecais Mikael Salminen, kurš vienīgais visā turnīrā kādā no spēļu dienām spēja laukumu iziet zem par. Pirmajā dienā viņam 71 sitiens (-1), bet trijās dienās stroke rezultāts 222 sitieni. Otrais ar 225 sitieniem palika vēl viens soms Tero Simola, trešais Jaakko Malinen, kurš augustā startēja arī Latvijas amatieru čempionātā. 

Labākie Latvijas golferi cīnījās par vietu otrā desmita sākumā, un divu junioru cīņā, kas bija diezgan saspringta, veiksmīgāks izrādījās Dāvis Puksts. Trīs dienās viņa stroke bija 246 (79+85+82) sitieni, kamēr Mikus Gavars iespēja 250 (80++87+83). Šie cipari puišiem deva attiecīgi 14. un 17. vietu. Turpat, salītā 19.vietā ierindojās Vilis Krištopans – 253 (83+87+83). Niklas Braathen palika dalītā 25.vietā (258), Mārtiņš Balodis 27. (260), Māris Gulāns 31. (265), Kārlis Broders 32. (268), Uldis Jansons dalītā 40.vietā (292), bet Gints Zeltiņš sacensības nebeidza. 

“BMW Estonian Open” rezultātus var apskatīt:

http://www.golf.ee/index.php?lang=est&page=reports&op=full&divID=1&roundID=3 

Ne mazāk saspringtas cīņas sestdien notika Rīgas rajona kausa izcīņā “Viesturu” laukumā. Uzvarētāji tika noteikti HCP stableford punktu spēlē, un kungiem veiksmīgākais bija Ralfs Šantars ar 43 punktiem, jeb par vienu vairāk nekā Sergejam Rusakam. Lai noteiktu trešās, arī godalgotās, vietas ieguvēju, vajadzēja skatīties trīs spēlētāju HCP. Reinholda Pīrāga, Elmāra Rancāna un Mārtiņa Perta konkurencē zemākais bija pirmajam, tāpēc viņam arī trešā vieta. 

Dāmām nepārspēta palika Krista Puisīte ar 34 punktiem, otrā Zaiga Pīlādze (32), trešā Santa Rancāne (32). Pie balvas par tuvāko sitienu 7.bedrītē dāmām saņēma Daiga Puisīte, bet par tālāko sitienu 8.bedrītē Inga Škutāne. Vīriem pie abām balvām tika Svens Markss, jo viņam izdevās gan tuvākais sitiens 2.bedrītē, gan tālākais 5.bedrītē. 

Sestdien balvas, jeb precīzāk kārtīgu mēbelu dizaina grupas “Coppa” dāvāto krēslu, kurš savu amatbrāļu vidū esot kārtīgs “Ferrari”, izspēlēja “Ozo Golf”, kur notika ģimeņu turnīrs. Par uzvarētājiem kļuva Edgars un Guntars Zālīši, kuri uzrādīja absolūti labāko stroke rezultātu (79), un bija labākie arī pēc HCP netto vērtējuma (68). Zanei un Zigmāram Puikeviciem šis rādītājs bija par vienu mazāks.

Pēdējās izmaiņas , 06.09.2004.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē