Arhīvs
25. Aprîlis, 2024. Līksma, Bārbala, Marks, Markus
Pāru kaujas
rezultâti

Viss par vienu bērdiju

Ja ir vēlēšanās bezrūpīgi gaidīt pavasari, un nemaz neapgrūtināt sevi ar domām par nepieciešamību iegādāties “Ozo Golf” karti nākamajai sezonai, īstā lieta būs sestdien pārbaudīt uzkrāto meistarību un veiksmi “Birdie Day” turnīrā. Tāpat kā iepriekšējos gadus uz turnīra galveno balvu pretendēs ikviens sacensību dalībnieks, kam vismaz vienā bedrītē būs izdevies nospēlēt zem PAR. Tālāk apskatāms arī sacensību nolikums.

Tuvojoties rudens vēsmām, golferi vēl nav zaudējuši cīņassparu, un ap 60 spēlēt gribētāju jau ir pieteikušies “Birdie Day” dalībnieku skaitā. Turnīrā noteiktais dalībnieku limits ir 96 golferi, un “Ozo Golf” direktors Armands Puče pauda cerību, ka šāda robeža neatstās gribētājus aiz svītras.

Lai savu vārdu iedabūtu izlozes ratā, cepurē, vai kādā citā taisnīgā uzpariktē, ko organizatori būs sagādājuši nozīmīgās balvas ieguvēja noteikšanai, vienkārši vajadzīgs bērdijs. Ja kādam izdotos dabūt 18 bērdijus, tas garantētu uzvarētāja kausu, taču izredzes “Ozo Golf” nākamajā sezonā spēlēt uz laukuma īpašnieku rēķina tādēļ nekļūtu 18 reizes lielākas. Neatkarīgi no gūto bērdiju skaita katrs veiksmīgais spēlētājs būs pārstāvēts ar vienu lozi.

Organizatori brīdina, ka sezonas kartes piešķiršana ir garantēta tikai tam veiksminiekam, kurš vai kura izlozē būs klāt personiski. Kompensācijā par negūtajiem ienākumiem rīkotāji vēlas izbaudīt laimes lutekļa sajūsmu un pozitīvās emocijas, kas, protams, šādā brīdī neizpaliks.

Gints Aveniņš un Gatis Abrants līdz šim vienīgie ir izjutuši “Birdie Day” eiforiju, taču viņu gandarījums un prieka izpausmes par veiksmi izlozē lika rīkotājiem salīdzināt balvas piešķiršanu ar Miss konkursu izšķirošajiem brīžiem. Puče prognozēja, ka tāpat kā iepriekšējos gadus tiesības pretendēt uz bezmaksas abonentu izcīnīs kādi padsmit golferi.

Saprotams, sezonas brīvbiļetes izloze nebūs vienīgā “Birdie Day” balva. Turnīrā ir klasiski sportisks reglaments – uzvarētāja noteikšanā no svara būs tikai stroke rezultāts un nekas cits. Lai laureāti kungu un dāmu konkurencē nepaliktu tukšām rokām, būs gādājis arī “Mont Blanc”.

Spēlēšana būs no 1. un 10.bedrītes atbilstoši izlozei. Šāds formāts izvēlēts tādēļ, lai pirmajiem finišētājiem nebūtu pārāk ilgi jāgaida apbalvošana. Shotgun formāts klasiskam turnīram tika atzīts par ne tik piemērotu.

Sagaidāms, ka laukumā dosies arī abi “Ozo Golf” pro. Artūram Krukovam papildus motivācija uzvarai un kolēģa Olas Engberga pieveikšanai būs iespēja sadeldēt handikapu tiktāl, ka no nulles atšķirīgs cipars paliktu tikai aiz komata. Turklāt “Birdie Day” būs atlases kārta “Ecco” tūres regulārās sezonas pēdējai kārtai, kas risināsies dienu vēlāk. Izšķirošās cīņas “Ecco” tūrē būs 25.septembrī Lielajā finālā.

Birdie Day

Mont Blanc & Ozo Golf Club

18. septembris – plkst. 8:30

1. Vadība

Sacensības organizē Mont Blanc un Ozo Golf Club. Tiesāšanu nodrošina Ozo Golf Club sacensību komiteja (galvenais tiesnesis – Jorgens Jarve).

2. Laiks un vieta

Sacensības notiek Ozo Golfa Kluba laukumā 2004. gada 18. septembris. Sākums plkst. 8:30 no 1. un 10. bedrītes saskaņā ar izlozi.

3. Dalībnieki

3.1. Sacensības notiek divās grupās - dāmu un kungu ieskaitē.

3.2. Spēlētājiem HCP kartes obligātas.

3.3. Spēlētāji ar 2004. gada LGF izsniegtajām HCP kartēm iegūst LGF reitinga punktus.

3.4. Maksimālais dalībnieku skaits 96 (reģistrācijas apstiprinājums pēc pirmās rokas principa).

4. Sacensību formāts un noteikumi

4.1 Sacensības notiek saskaņā ar Karaliskā un Antīkā St. Andrews Golfa kluba apstiprinātiem golfa noteikumiem, Ozo Kluba golfa laukuma vietējiem noteikumiem un LGF sacensību nolikumu.

4.2. Stroke jeb sitienu spēle. Katrā handikapa grupā uzvar tas spēlētājs, kurš, izspēlējot 18 bedrītes, savāc vismazāko sitienu skaitu. Ja pirmā vieta pēc sitienu skaita tiek dalīta, tad uzvar tas spēlētājs, kam spēles laikā vairāk birdie. Ja arī šis rādītājs ir vienāds, tad pretendenti izspēlē 13. bedrīti, līdz uzvarai.

4.3. Sacensību laiks 1 spēlētāju grupai ne vairāk kā 5 stundas, vienas bedrītes izspēlei ne vairāk kā 15 minūtes.

4.4. Bumbiņu marķēšana obligāta.

5. Pieteikšanās un izloze

5.1. Spēlētājam ir pienākums pieteikties uz sacensībām līdz 2004. gada 16. septembrim plkst. 17:00 Ozo Golfa kluba recepcijā vai pa tālr. 7394399

5.2. Izloze notiek 2004. gada 16. septembrī no plkst.17:00 līdz 20:00.

6. Starta laiki

Starts notiks saskaņā ar izlozi. Katrs spēlētājs ir atbildīgs par savlaicīgu ierašanos uz startu.

7. Dalības maksa

Dalības maksa Ls 5.00, green fee obligāts – Ls 25.00. Kluba biedri un sezonas karšu īpašnieki no green fee maksas ir atbrīvoti. Pusdienu maksa – Ls 5.00, ko katrs dalībnieks pēc brīvas izvēles maksā pirms sacensībām kluba restorāna bārā.

8. Balvas un sponsori

Balvas nodrošina Mont Blanc un Ozo Golf Club. Spēlētāji, kuri sacensību laikā ieguvuši kaut vienu birdie piedalās izlozē, kuras uzvarētājs iegūst 2005. gada sezonas karti.

Pēdējās izmaiņas , 14.09.2004.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē