Arhīvs
19. Aprîlis, 2024. Vēsma, Fanija
Pāru kaujas
rezultâti

Laimīgais bērdijs Guntaram Zālītim

Galvenā intriga sestdien notikušajā „Birdie Day” atrisinājās tikai labu brīdi pēc tam, kad jau bija zināmi uzvarētāji. Iespēju nākamajā sezonā „Ozo Golf” spēlēt bez maksas izlozē ieguva divu bērdiju autors Guntars Zālītis. Uzvaru ar ļoti respektablu rezultātu – 67 sitieni – svinēja kluba pro Ola Engbergs, bet dāmām labākā bija Laura Jansone (78).

 

Bērdiju autoru sarakstā izsvītrojot „Ozo Golf” pro, kluba biedrus un laukuma personāla pārstāvjus, uz laimīgo lozi palika 14 pretendentu. Zālītis bija agro finišētāju skaitā, un tikai organizatoru brīdinājums, ka sezonas karti varēs saņemt tikai tāds golferis, kurš pats būs klāt izlozē, pārliecināja viņu uzkavēties. Kā redzams, to novērtēja arī Fortūna.

 

Veiksmīga diena bija arī otram „Ozo Golf” pro Artūram Krukovam, lai gan principiālajā cīņā nācās piekāpties septiņu bērdiju autoram Engbergam, kam noslēdzas pēdējā darba nedēļa. Krukovs ne tikai nospēlēja zem PAR (70), bet par tālāko izsitienu „Finnair” 10.bedrītē arī saņēma aviokompānijas dāvanu – brīvbiļeti lidojumam maršrutā Rīga – Ņujorka – Rīga. Dāmu tee gan bija atvirzīts tālāk, lai juniores šajā konkursā neatstātu kungus bez izredzēm.

 

Krukova HCP, kas sezonas sākumā bija krietni virs 4, ir sarucis līdz vieniniekam. Šādā līmenī sezonas laikā sadeldēt HCP par vairāk nekā 3 punktiem ir apsveicams panākums, un pamats ar to lepoties ir visam Latvijas golfam.

 

Trešais ar 73 sitieniem finišēja Dāvis Puksts, vēlreiz apliecinot, ka viņa līdera pozīcijas amatieru rangā nav nejaušas. Pārējie sekotāji jūtami atpalika, taču Armands Puče uzspīdēja ar 79 sitieniem un izcīnīja 4.vietu. LGF ģenerālsekretārs atzina, ka labi nospēlēt palīdzēja iespēja nedomāt par stroke rezultātu, jo vairāk bija aizrāvies ar spēli uz interesi. Panākumi golfā ir atkarīgi ne tikai no treniņiem, bet arī no tā, kas notiek galvā, sacīja Puče, uzskatot, ka paša rezultāts ir tam tiešs pierādījums. Palīdzot tas, ja rezultātu neuzskata par dzīvības un nāves jautājumu.

 

Dāmām laureātu trijnieku noslēdza Vineta Ruka (80) un Krista Puisīte (81).

 

Atsevišķajā „Ozo Golf Club” biedru vērtējumā smagu „Mont Blanc” pulksteni saņēma labākā stableford rezultāta īpašnieks Ivars Grunte.

 

Līderu principiālās cīņas turpināsies svētdien „Ecco” tūres posmā, kur startēs 30 dalībnieku. Tūres noslēgums būs atklātā turnīrā 25.septembrī. Paredzams, ka ar veiksmes palīdzību tad varēs kļūt par „Ecco” apavu mūža kartes īpašnieku.

 

Savukārt par Engberga nākotni kluba pro amatā puses vēl risinās sarunas, taču jebkurā gadījumā „Ozo Golf” būs PGA pro, uzsvēra Puče.

 

Lai gan „Ozo Golf” kalendārā pēdējais turnīrs ir jau oktobra pirmajā pusē, tas vēl nenozīmē, ka spēlēšanai drīz būs jāmeklē citas vietas. Laukuma darbības ilgums būs atkarīgs tikai no laika apstākļiem un grīnkīpera lēmuma, nevis kalendāra. Līdzšinējā pieredze rāda, ka spēlēt varēs līdz pirmajam sniegam, sacīja Puče.

Pēdējās izmaiņas , 18.09.2004.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē