Arhīvs
25. Aprîlis, 2024. Līksma, Bārbala, Marks, Markus
Pāru kaujas
rezultâti

"Viesturiem" paliek par šauru

Pirms nedaudz vairāk kā pieciem gadiem "Viesturi" startēja kā pirmais golfa laukums Latvijā, un izveidotās deviņas bedrītes tolaik bija ne tik daudzo golferu sapņu iemiesojums. Taču turpmākā notikumu gaita izrādījās tāda, ka šobrīd "Viesturi" apzinās nepieciešamību paplašināties, lai nezaudētu pievilcību spēlētāju acīs. Laukuma īpašnieki ir pārliecināti - viss izdosies, un 18 bedrītes "Viesturos" nav utopija.

Ja Latvijā darbosies trīs 18 bedrīšu bedrīšu laukumi, vai tas nenozīmēs, ka uz katru bedrīti būs ne vairāk par 10 pašmāju spēlētājiem? Par to pagaidām vairāk jādomā plānu autoriem, kuri acīmredzot ir optimisti attiecībā uz golfa vietējām un tūrisma perspektīvām. Pašlaik nav arī zināms, cik tālā nākotnē plāni realizēsies.

"Viesturu" īpašniekiem nule kā sapulcējoties Latvijā, viņi ne tikai izmantoja iespēju uzspēlēt rudenīgos apstākļos. Lielāku un mazāku plānu apcerēšanā tika spriests arī par termiņiem, tomēr ne tik konkrēti, lai paziņotu par to publiski. Skaidrs, ka golfs un nauda nav šķirti, tādēļ paplašināšanās īstenošanai ir nepieciešams piesaistīt finansējumu. Tieši tas arī jāpaveic, lai plāni nepaliktu vīzijas līmenī, uzskata a/s "Golfs Viesturi" lielākais akcionārs Pēteris Vanags.

Tā kā lielākoties, pateicoties tieši viņam, latvieši pirmo reizi tika pie iespējas spēlēt savā laukumā, nav pamata apšaubīt Vanaga pārliecību par paplašināšanās plānu īstenošanas iespējām. "Viesturos" 18 bedrītes noteikti būs, kategoriski paziņoja ar Venecuēlu saistītais latviešu kungs.

Vanags perspektīvā "Viesturus" redz kā uz ģimeni orientētu golfa laukumu, kurā varbūt arī izpaliks ekskluzivitātes aura, toties vienmēr būs mājīguma sajūta un iespēja labi pavadīt laiku. Vanags atzina, ka tie, kam golfs pirmkārt nozīmē sportu un sacensības garu, noteikti grib spēlēt atbilstošā 18 bedrīšu laukumā, tādēļ "Viesturiem" šāda iespēja ir jāpiedāvā.

Nākamās deviņas bedrītes, kuru atrašanās virziens vislabāk redzams no 19.bedrītes logiem, nav vienīgais punkts "Viesturu" attīstības plānos. Paredzēta arī jauna treniņlaukuma izbūve, bet līdzšinējā treniņu vieta dotu savu artavu paplašināšanās plānu īstenošanā. Iespējams, "Viesturos" spēlētāji nākotnē izjutīs lielākus sirdsapziņas pārmetumus par nepietiekami centīgu gatavošanos, jo jaunais treniņlaukums vēl pirms piebraukšanas pie kluba mājas vienmēr būšot pamanāms ceļa labajā pusē.

Vanags atzina, ka ir apmierināts ar to, kādu izdevies izveidot Latvijā pirmo golfa laukumu, un panāktais rezultāts pilnībā atbilst iecerēm, kas bija pirms šī projekta sākšanas.

Golfa laukumu "Viesturi" atklāja 1998.gadā, un tas pieder vairākiem privātiem akcionāriem, kuri līdz šim laukuma attīstībai izmantoja savus līdzekļus. Tādēļ "Viesturi" tiek pilnveidoti pakāpeniski, pēc deviņu bedrīšu laukuma izveidošanas uzceļot kluba māju, bet vēlāk plānojot nākamo deviņu bedrīšu izveidošanu.

Rīgas domes Pilsētas īpašuma un privatizācijas lietu komiteja septembra beigās atbalstīja a/s "Golfs Viesturi" priekšlikumu iznomāt pilsētai piederošu astoņus hektārus lielu zemesgabalu Mārupes pagastā, kas arī ļautu paplašināt esošo laukumu līdz 18 bedrītēm. Zeme Mārupes pagastā "Golfs Viesturi" tiks iznomāta uz 30 gadiem. Šobrīd "Golfs Viesturi" Mārupē no privātpersonām ir iznomājis aptuveni 30 hektārus zemes.

Pagaidām var tikai minēt, cik ilgā laikā laikā tiks īstenotas ieceres. Kā 18 bedrīšu laukums "Viesturi" varētu būt arī trešie aiz "Salienas" Babītes pagastā.

Pēdējās izmaiņas , 15.10.2004.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē