Arhīvs
24. Aprîlis, 2024. Visvaldis, Visvaris, Ritvaldis, Nameda
Pāru kaujas
rezultâti

Miljons dzimšanas dienā

Labākās dāvanas dzimšanas dienā sev var sagādāt pats gaviļnieks. Ernie Els svētdien Ventvortā pierādīja, ka ir izcils match-play speciālists, sesto reizi izcīnot uzvaru pasaules čempionātā. Dienvidafrikāņa prieku par uzvaru vairoja ne tikai tas, ka panākumu finālā pār Lee Westwood viņš guva 35 gadu jubilejas dienā, bet arī golfā iespaidīgākā viena miljona mārciņu prēmija.

Līdz šim nevienam golferim pasaules match-play čempionātos nebija izdevies uzvarēt sešas reizes, un tieši Els pēdējos trīs gadus ir palicis nepārspēts. Pa piecām uzvarām ir Seve Ballesteros un Gary Player.

Finālā Els sāncensim kļuva neaizsniedzams vienu bedrīti pirms finiša, ar neizšķirtu panākot 2&1. Els ar Westwood pasaules match-play čempionātos bija tikušies jau iepriekš, taču līdz šim abas reizes pārāks izrādījās britu golferis. Par iekļūšanu finālā Westwood rēķinu bankā papildinās 400 000 mārciņu.

Finansiāli iespaidīgā uzvara ļāva Els jau otro gadu pēc kārtas kļūt par Eiropas PGA tūres "Order of Merit" īpašnieku. Neviens cits golfa spēlētājs vienā sezonā nav nopelnījis vairāk kā pasaules ranga otrais numurs 2004.gadā.

Lai gan 36 bedrīšu finālā rezultāta starpība cīņas gaitā nebija iespaidīgi liela, Els uzvara ne brīdi nešķita apdraudēta. Pamatīgi apaukstējies Westwood atzina, ka garais turnīrs prasīja daudz enerģijas, un finišā viņam pietrūcis tvaika, lai darbotos ar pilnu jaudu. Turklāt Westwood negāja sitieni no tee, un atšķirībā no pretinieka viņam regulāri nācās sist no rafa.

"Uzvarēt sešas reizes - tas ir lieliski," teica Els. "Šodien nespēlēju labāko golfu, taču tāds ir match-play. Es nedaudz pats sarežģīju sev dzīvi."

Pēdējās izmaiņas , 18.10.2004.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē