Arhīvs
19. Aprîlis, 2024. Vēsma, Fanija
Pāru kaujas
rezultâti

Rīgu vilina golfs

Ja īstenosies Rīgas varasvīru vīzijas, Latviju gaida golfa tūrisma uzplaukums, no kā savs labums tiktu arī pašmāju spēlētājiem. Pilsētas dome apsver iespēju Rīgas apkaimē atvēlēt zemes gabalus jaunu golfa laukumu celšanai, lai kā tūristus varētu piesaistīt spēles cienītājus no citām valstīm.

Rīgas mērs Gundars Bojārs uzskata, ka tūrisma attīstībai ir nepieciešama jaunu golfa laukumu būve, jo galvaspilsētā pašlaik esot "ļoti labs, bet viens" laukums. Bojāram vilinoša šķiet Zviedrijas pieredze, kur viņš Stokholmā vien saskaitījis 15 golfa laukumus.

Golferi pasaulē pēc Bojāra domām rada ļoti lielu tūrisma plūsmu, kurā īpaša loma ir skandināviem un japāņiem kā fanātiskiem golfa spēlētājiem.

Paredzams, ka pēc Latvijas golfa federācijas ieteikuma dome izvērtēs un noteiks pilsētas teritorijas, ko pašvaldība varētu nodot starptautiska līmeņa golfa laukumu veidošanai.

Bojārs sevi par golfa entuziastu gan neuzskata, taču tas šosezon nebija šķērslis, lai "Ozo Golf Club" notiktu Rīgas mēra kausa izcīņa. Sacensību uzvarētājus, kā redzams, Bojārs pieņēma arī Rīgas domē.

Golfs.lv jau rakstīja par Rīgas domes nodomu iznomāt a/s "Golfs Viesturi" aptuveni astoņus hektārus lielu zemes gabalu, lai Jaunmārupē laukumu varētu paplašināt līdz 18 bedrītēm.

Šobrīd vienīgais 18 bedrīšu laukums Latvijā ir 2002.gada maijā darbu sākušais Sanda Ozoliņa izveidotais "Ozo Golf Club", kurā investēti 3,5 miljoni dolāru. Taču ne tik tālā nākotnē situācija var mainīties, jo Rīgas pievārtē Babītes pagastā nekustamo īpašumu kompānija "Saliena Real" paredz lielākā golfa laukuma Latvijā izbūvi.

Golfa laukuma izveide ietilpst topošās Salienas pilsētas projektā. Stratēģiskais investors "Saliena Real" laukuma izbūvē plāno investēt 3,2 miljonus eiro, bet golfa attīstībā kopumā - vairāk nekā piecus miljonus eiro. Pirmās iespējas golferiem jaunajā laukumā tiek solītas 2005.gada vasarā, kad plānots pabeigt treniņlaukumu un saimniecības ēku. Savukārt kluba māja tiks nodota un laukums golferu uzņemšanai būšot gatavs pirms 2006.gada sezonas.

Pat pieļaujot domu, ka spēlētāju skaits ik gadu pieaugs daudz ātrāk nekā līdz šim, ar vietējiem golferu resursiem daudzajiem laukumiem nu nekādi nepietiks. Tādēļ spējai piesaistīt tūristus acīmredzot būs vitāli svarīga nozīme, lai golfam atvēlētās teritorijas nezaudētu savu statusu, un tās turpmāk nenāktos pielāgot citiem mērķiem.

Pēdējās izmaiņas , 22.10.2004.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē