Arhīvs
28. Marts, 2024. Gunta, Ginta, Gunda
Pāru kaujas
rezultâti

Puče izvērtē sezonu

Apņēmīgākie golferi vēl bieži ir redzami laukumos, taču biezais rudens lapu klājiens liecina, ka spēlēšanai drīz būs jāpošas uz siltākām zemēm. Iespaidos par pašu mājās aizvadīto sezonu ar golfs.lv dalījās Latvijas Golfa federācijas ģenerālsekretārs Armands Puče, spriežot gan par paveikto, gan iezīmējot nākotnes aprises.

Par vienu no galvenajiem uzdevumiem federācija izvirzīja jaunatnes programmas attīstību. Pateicoties arī vecāku aktīvai darbībai un labvēļu atbalstam, šogad jaunatnes golfā tika sasniegts daudz. Vienmēr var vēlēties vairāk un vīpsnāt, ka uz pasaules fona esam melni un maziņi, taču būtu nenopietni cerēt, ka īsā laikaposmā varētu notikt radikālas pārmaiņas.

Junioru programmas īstenošanā nopietni strādāja abi laukumi, uzsvēra Puče. Ja arī uz golfa sportisko pusi vairāk bija vērsts “Ozo Golf” notikušais darbs, tad nebūt ne mazāk svarīgi bija “Viesturu” centieni jaunās golferu paaudzes piesaistīšanā. Vērtējot Rīgas Golfa skolas audzēkņus, Puče ir pārliecināts, ka nākamajā sezonā viņi būs nacionālā reitinga pirmajā pusē.

Skolas audzēkņu progresam un motivācijai nozīmīgs fakts ir Lauras Jansones un Dāvja Puksta pirmās vietas amatieru reitingā 2004.gada noslēgumā, sacīja Puče. Pat ja gados vecākiem golferiem reizēm gribas pastrīdēties, cik tad spožas īsti ir mūsu junioru zvaigznes, skaidrs, ka iespēja līdzināties saviem vienaudžiem un tos reiz pārspēt ir nopietns motivācijas avots jaunajiem censoņiem.

Par to, ka ar apņēmību, centību un vecāku atbalstu arī īsā laikā var sasniegt daudz, šosezon pierādīja Kārlis Broders. Ar nepilnā gadā paveikto izrādījās pietiekami, lai Broders nonāktu jau pie Latvijas junioru izlases durvīm, atzina Puče. Ja Broderam nezudīs motivācija un centība cīnīties par augstiem mērķiem, viņam būs iespēja sasniegt vairāk, nekā kādam no junioriem ir izdevies līdz šim.

Pagājusī sezona bija nozīmīga arī ar to, ka pirmo reizi Latvijas golfa vēsturē valsts bija pārstāvēta junioru “British Open”. Lai gan kāds varētu atgādināt, ka rezultāti nebija tādi, uz kādiem tika cerēts, galvenais bija tas, ka Latvija bija pārstāvēta tik nopietnā turnīrā, un kopskatu nebūt nebojāja, norādīja Puče. Tas liecina, ka ar Latviju rēķinās kā ar normālu valsti, kurā tiešām spēlē golfu. Par sezonas laikā panākto progresu liecina arī izmaiņas junioru handikapos.

Puče pozitīvi vērtē arī izmaiņas golferu sabiedrībā, kur arvien vairāk spēlētāju apzinās, ka federācija nav abstrakta un nošķirta organizācija, kas darbojas pati par sevi. Tik mazā virtuvē katrs HCP kartes īpašnieks ir federācijas sastāvdaļa, kam ir iespējas iesaistīties kopējā darbā. Šī sezona bija lūzums, jo federācija visu neuzlika uz paplātes, uzsvēra Puče.

Federācijā arī esot izzudušas atšķirīgās frakcijas, kas līdz šim mēdza nonākt konfliktos tikai nesamierināmu personisko ambīciju dēļ. Tiesa, federācijā ir izteiktas laukumu intereses, taču pašreizējā situācijā tas ir loģiski, uzskata Puče.

Turklāt cilvēki sāk saprast, ko no īpašniekiem prasīja gan “Viesturu”, gan “Ozo Golf Club” tapšana, un kāds ir viņu devums golfa sabiedrībai, teica Puče.

Golfu Puče uzskata par izredzēto sporta veidu tādēļ, ka golferiem ir iespēja pilnveidot meistarību tādā pasaules līmenim atbilstošā bāzē kā “Ozo Golf Club”, kas, ņemot vērā tās īpašnieka Sanda Ozoliņa nodarbošanos, nav tapis bez hokeja palīdzības. Arī Pētera Vanaga ieguldījums “Viesturu” tapšanā ir nenovērtējams.

Atšķirībā no daudziem citiem pagaidām daudz populārākiem sporta veidiem golferiem nav jākaunas uzaicināt pie sevis augsta līmeņa sacensības. Aizvadītā sezona pierādīja, ka tas tiešām tā ir.

Turpinājums sekos…

Pēdējās izmaiņas , 26.10.2004.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē