Arhīvs
29. Marts, 2024. Aldonis, Agija, Ranta, Gudrūna
Pāru kaujas
rezultâti

Domē atbalsta “Viesturu” ieceres

 “Viesturu” paplašināšanās plāni pamazām virzās tālāk, un trešdien tika sperts kārtējais solis, lai akciju sabiedrība iegūtu tiesības nomāt no Rīgas domes astoņus hektārus zemes Mārupes pagastā. “Golfs Viesturi” ieceres atbalstīja domes Pilsētas attīstības komiteja, taču lēmums vēl nav pieņemts pēdējā instancē.

Pašreizējais lēmumprojekts paredz, ka dome zemi iznomās uz 30 gadiem. Savukārt zemes nomas maksa ir noteikta 5% no zemes kadastrālās vērtības gadā, bet ne mazāk kā 600 latu gadā.

Taču, kad tiks izveidots golfa laukums,arī zemes kadastrālā vērtība būs augstāka, līdz ar to arī nomas maksa būs lielāka. Turklāt nomniekam jāmaksā arī pievienotās vērtības nodoklis. Nomas maksu paredzēts pārskatīt ik pēc četriem gadiem.

Lēmumprojekts paredz, ka nomas līguma termiņu pēc 30 gadiem var pagarināt, ja abas puses savstarpēji vienojas.

Gala lēmums par zemes nomu Rīgas dominiekiem vēl būs jāpieņem domes sēdē. Kad tas varētu notikt, vēl ir pāragri spriest, teica "Golfs Viesturi" direktore Sandra Opite.

Šobrīd a/s “Golfs Viesturi” pieder 18,7 hektāri zemes un 6,3 hektārus uzņēmums vēl nomā.

Pagaidām “Viesturos” vēl var baudīt rudens golfa priekus, un nekādu izmaiņu laukuma darbībā vēl nav. Tiesa, reiz ir skaidrs, ka sacensību sezona laukumā nu ir noslēgta.

Pēdējās izmaiņas , 03.11.2004.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē