Arhīvs
25. Aprîlis, 2024. Līksma, Bārbala, Marks, Markus
Pāru kaujas
rezultâti

Pasaules čempionātā bez latviešiem

Puertoriko noslēdzies pasaules čempionāts amatieru komandām, un pirmo reizi kopš 1998.gada cīņa par Eizenhauera balvu risinājās bez Latvijas kungu klātbūtnes. Nemitīgi pieaugošā komandu skaita dēļ izskatās, ka latviešiem  nebūs viegli tik drīz atkārtot debijas reizē 1994.gadā sasniegto 42.vietu. Kaimiņiem igauņiem šoreiz tika 62.vieta 66 valstu konkurencē.

 

Iespaidīgās summas, ko prasītu izlases nosūtīšana uz Ameriku, Latvijas Golfa federācija neuzskatīja par lietderīgiem tēriņiem, bet vienubrīd paspīdējusī privātā iniciatīva komandas veidošanā līdz galam nematerializējās.

 

Tāpat kā pirms diviem gadiem iepriekšējā turnīrā Malaizijā arī “Rio Mar Country Club” pulcējušās komandas izbaudīja stihijas ietekmi. Lietus un negaisu dēļ turnīra ieskaitē iekļāva tikai 54 bedrītēs sasniegtos rezultātus. Turnīra pēdējā dienā rīkotāji vēl mēģināja laist laukumā 10 spēcīgākās komandas un tos, kam bija dalītas vietas, taču pēc brīža arī no tā nācās atteikties.

 

Favorītu cīņā viss bija tā, kā teiktu Francs Bekenbauers, ja viņa karjeras spožākās lappuses attiektos uz golfu, nevis futbolu - par Eizenhauera balvu cīnās daudzas komandas, bet uzvar vienmēr amerikāņi. ASV komanda bija labākā jau trešo reizi pēc kārtas, un kopumā 24 turnīros amerikāņi galveno trofeju ir guvuši 13 reizes. ASV golferi vēl ne reizi nav finišējuši zemāk par 10.vietu.

 

Amerikāņiem uzvaru nodrošināja komandu ieskaitē izdarītie 407 sitieni (-25 zem PAR). Otrie ar 416 sitieniem bija spāņi, bet trešie – Zviedrijas golferi, kam bija par vienu sitienu vairāk.

 

Neoficiālajā individuālajā ieskaitē 54 bedrītēs labākais bija ASV golferis Ryan Moore, nospēlējot ar 204 sitieniem (-12 zem PAR).

 

Latvijas golferiem pazīstamāko sāncenšu – eiropiešu - attiecībās būtiskas pārmaiņas pāris gadu laikā nebija notikušas. Aiz Igaunijas, ko pārstāvēja Gert Velsberg, Mait Schmidt un Markk Suursalu, palika horvāti, bet sestā desmita pirmajā pusē ierindojās Slovēnijas, Krievijas un Slovākijas golferi.

 

Pēc diviem gadiem pasaules čempionāts amatieru komandām būs tuvu Keiptaunai Dienvidāfrikā, bet 2008.gadā – Adelaidā Austrālijā. Varbūt kādā no šiem turnīriem izskanēs arī Latvijas vārds.

 

Pasaules čempionāta vīriešu komandām rezultāti apskatāmi: http://www.golfstatresults.com//public/leaderboards/team/static/team504.html

Pēdējās izmaiņas , 05.11.2004.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē