Arhīvs
19. Aprîlis, 2024. Vēsma, Fanija
Pāru kaujas
rezultâti

Draivs pāri 600 metriem

Veikt pirmo sitienu golfa laukumā ir kas cits, nekā piedalīties sacensībās par tālāko draivu. Taču tādēļ ne mazāk ievērības cienīgs ir paraugsacensībās pirms Austrālijas atklātā čempionāta Stuart Appleby sasniegtais rezultāts - Sidnejas lidostas skrejceļā austrālietis spēja raidīt bumbiņu 630 metrus tālu.

Sacensībās par tālāko izsitienu piedalījās četri golferi. Appleby iespaidīgais sitiens izdevās pēdējā mēģinājumā, kad viņam palīdzēja arī pamatīgs pavējš. Sponsoru atbalsts nozīmēja, ka Appleby nav velti vēzējis draiveri, jo uzvarētājam pienācās 5000 Austrālijas dolāru (ap 2000 latu) prēmija.

Tikai nedaudz pieticīgāks rezultāts bija vēl vienam Austrālijas golfa spēlētājam John Senden (622 metri), kurš apsteidza jaunzēlandieti Michael Campbell (603 metri) un austrālieti Peter O'Malley (581 metrs).

Pēc iepaidīgā tālsitiena Appleby pauda cerību, ka šonedēļ izdosies veiksmīgs starts arī Austrālijas atklātā čempionāta simtgades turnīrā. Pēc bukmeikeru domām tieši Appleby būs sacensību galvenais favorīts.

Appleby gan smejoties noliedza pieņēmumus, ka tikpat tālus izsitienus kā lidlaukā varētu veikt arī turnīrā.

"Pat ja es sistu bumbiņu 605 jardus [550 metrus], tā noteikti beigās atsistos pret kāda galvu," teica Appleby.

Arī iepriekš golferi atsevišķās sacensībās lidostu skrejceļos bija situši bumbiņas tālāk par 600 metriem, tā kā par unikālu panākumu Appleby sitienu vis nevarētu nosaukt. Taču ignorējot visus blakusapstākļus, kas šādu sitienu padara par neiespējamu laukumā, jāatzīst, ka, piemēram, “Viesturos” tas nozīmētu no pirmā tee gandrīz pārsist pāri visam laukumam.

Pēdējās izmaiņas , 23.11.2004.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē