Arhīvs
16. Aprîlis, 2024. Mintauts, Alfs, Mindaugs, Bernadeta
Pāru kaujas
rezultâti

Woods pirmā stroke uzvara

Tuvojoties sezonas noslēgumam, beidzot pie šogad pirmās uzvaras sitienu spēlē tika bijušais pasaules rangu līderis Tiger Woods, kurš aizvadītās nedēļas nogalē Japānā bija pārliecinoši labākais “Dunlop Phoenix” turnīrā.

Septembrī Woods zaudēja pasaules ranga līdera pozīcijas fidžietim Vijay Singh, taču pēc ilgi gaidītā panākuma Japānā abu vadošo golferu cīņa par pirmo vietu reitingā saasinājās. Singh Japānā nespēlēja.

28 gadus vecais Woods, kas šogad centīgi pārveidoja savu svingu, “Phoenix Country Club” uzvarēja ar astoņu sitienu pārsvaru. Bez pirmās vietas sitienu spēlē Woods bija palicis 20 turnīros pēc kārtas, kas viņam ir garākā neveiksmju sērija kopš kļūšanas par profesionāli 1996.gadā.

Vietu sadalījums pasaules ranga pirmajā pieciniekā nemainījās. Trešo līdz piekto vietu reitingā, kur ie iekļauti divos gados sasniegtie rezultāti, ieņem Ernie Els, Retief Goosen un Phil Mickelson.

Nedēļas nogalē risinājās arī vairāki augsta līmeņa valstu komandu turnīri. Spānijā angļi Paul Casey un Luke Donald uzvarēja “WGC-World Cup” izcīņā, liekot golfa apskatniekiem sajūsmināties par eiropiešu meistarības vareno kāpumu.

Pirms turnīra par favorītiem uzskatītie spāņi Miguel Angel Jimenez un Sergio Garcia samierinājās ar 2.vietu, bet trešie bija Īrijas golferi Padraig Harrington un Paul McGinley. Viss pirmais sešinieks septembrī kaldināja arī Eiropas pārliecinošāko uzvaru pār ASV Raidera kausa vēsturē.

Tikmēr Dienvidkarolīnā (ASV) mājinieki amerikāņi ar 14:10 uzvarēja Pārējās pasaules komandu un paturēja savā īpašumā UBS kausu, kas tiek izspēlēts par 40 gadiem vecāku golferu konkurencē.

Turnīra pēdējā dienā Arnlod Palmer vadītie amerikāņi izšķirošajos match-play dueļos bija pārāki ar 7,5:4,5, lai gan iepriekš mājiniekiem bija tikai viena punkta pārsvars.

Aci pret aci pēdējā kārtā cīnījās abi Raidera kausa komandu kapteiņi. ASV golfera Hal Sutton un vācieša Bernhard Langer mačs noslēdzās neizšķirti.

Šonedēļ pasaules golfā ir paredzēts saldais ēdiens – tikai četru Major turnīru uzvarētāju cīņa “Grand Slam of Golf” turnīrā Havaju salās.

Kauai “Poipu Bay Golf Course” spēlēs US PGA Championship uzvarētājs Singh, “US Masters” čempions Phil Mickelson, “US Open” triumfējušais Retief Goosen un “British Open” čempions Todd Hamilton.

Pasaules rangs

1. (1) Vijay Singh (Fidži) 13,42 punkti

2. (2) Tiger Woods (ASV) 12,63

3. (3) Ernie Els (Dienvidāfrika) 11,68

4. (4) Retief Goosen (Dienvidāfrika) 7,96

5. (5) Phil Mickelson (ASV) 7,31

6. (8) Padraig Harrington (Īrija) 6,05

7. (7.) Davis Love III (ASV) 5,96

8. (6) Mike Weir (Kanāda) 5,80

9. (9) Sergio Garcia (Spānija) 5,71

10. (11) Adam Scott (Austrālija) 5,02.

Pēdējās izmaiņas , 24.11.2004.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē