Arhīvs
19. Aprîlis, 2024. Vēsma, Fanija
Pāru kaujas
rezultâti

Woods zaudē ‘skins’ spēlē

Fred Couples nedēļas nogalē Kalifornijā vēlreiz pierādīja, ka ir speciālists ‘skins’ spēlē. Pēc televīzijas vēlmēm radītajā turnīrā Couples ceturtajā pārspēles bedrītē pieveica Tiger Woods, un par karjerā piekto uzvaru “Skins Game” saņēma 640 000 dolāru. Ne tik labi kā abiem līderiem “Trilogy Golf Club” veicās austrālietim Adam Scott, bet dāmu līdere Annika Sorenstam šoreiz vairāk palika statistes lomā.

Sestdien un svētdien golferi izspēlēja pa deviņām bedrītēm. Couples visu naudu vinnēja svētdien, sākot ar 300 000 dolāru vērtu ripinājumu pirmajā bedrītē, kas ļāva saņemt prēmiju par astoņām 'skins'. Ceturtdaļmiljons dolāru šajā summā bija uzkrājies no sestdienas, kad pie uzvarētām bedrītēm tika vienīgi Skots.

Woods izvirzījās vadībā 15.bedrītē ar bērdija putu, kas izrādījās piecu 'skins' un 310 000 dolāru vērts. Atlikusī summa uzkrājās līdz pat pārspēles ceturtajai bedrītei (PAR 3), kurā Woods no tee trāpīja dīķī. Līdz ar to pēdējās trīs 'skins' un vēl 340 000 dolāru nonāca 45 gadus vecā Couples īpašumā.

Pēc neveiksmes pārspēlē Woods neizskatījās apbēdināts, un pāris minūtes vēlāk jau trieca jokus ar uzvarētāju. “Es priecājos, ka man izdevās ‘skins’ karali aizdabūt līdz pārspēlei. Viņam bija jāpacīnās,” teica Woods, kam abās dienās lielākās problēmas radīja puteris.

Couples ‘Skins Game” piedalījās jau 11.reizi, un neviens šajā turnīrā nav spējis pietuvoties viņa rekordam – 77 uzvarētas ‘skins’ un nopelnīti 3,515 miljoni dolāru.

Par uzvaru Couples neesot domājis, bet gan cerējis uz “dažiem labiem sitieniem”, kas arī izdevušies. Pērn piedzīvotā muguras savainojuma dēļ Couples vēl nejūtas tik spēcīgs, lai solītu uzvaras PGA tūres sacensībās, tomēr viņš uz tām cer nākotnē.

Sorenstam ‘Skins Game’ lieliski nospēlēja pirms gada, taču šoreiz palika tukšā. Arī Scott panākumi nebija pārāk spoži – divas uzvarētas ‘skins’ un 50 000 dolāru.

Ceturtajā pārspēles bedrītē pēc Woods kļūmīgā sitiena pa kreisi no fairway un bumbiņas nonākšanas ūdenī Couples nospēlēja vienkāršu un drošu variantu – no tee uzsita uz grīna un izdarīja divus ripinājumus.

Līdz šim vēl ne reizi ‘Skins Game’ nebija noslēgusies tikai ar četrām uzvarētām bedrītēm.

Pēdējās izmaiņas , 30.11.2004.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē