Arhīvs
25. Aprîlis, 2024. Līksma, Bārbala, Marks, Markus
Pāru kaujas
rezultâti

Latvijas Meistars būs spēcīgākajiem

Ja līdz šim Latvijas Meistara izcīņā nozīmīgs uzdevums bija pēc iespējas lielāka dalībnieku skaita piesaistīšana, tad nākamajā sezonā galveno uzsvaru paredzēts likt uz spēcīgākā match-play spēlētāja noteikšanu klasiskas nedēļas nogales ietvaros. Līdz ar to būtiski mainīsies sacensību reglaments, kas ir izrādījies pārāk sarežģīts, lai pārciestu vēl vienu ziemu.

Nolikums vēl nav izstrādāts, jo līdz spēlēšanai būs labu laiku jāpagaida, taču galvenās vadlīnijas jau ir nospraustas, pastāstīja šosezon LM grožus turējušais Zigmārs Puikevics.

Turnīrā noteikti būs spēkā vienmīnusa sistēma, tātad katrs zaudējums nozīmēs izstāšanos. Plānots, ka pirmajā kārtā spēlēs astoņi vai 16 kungi. Ierobežotais dalībnieku skaits, pirmkārt, mudinās pieteikties tos, kuri ticēs iespējai uzvarēt arī finālā. Ja tomēr pieteikumu skaits būs daudz lielāks, daļa golferu kvalifikācijā cīnītos par pāris vakantajām vietām pirmajā pamatkārtā.

Iespējams, tāpat kā profesionāļu match-play turnīrā arī LM priekšroka pieteikties būs rangā augstākas vietas īpašniekam. Taču, kā jau minēts, nolikums vēl ir tikai tapšanas stadijā.

Izmaiņas reglamentā diez vai būtiski ietekmēs dāmas, jo nelielā spēlēt gribētāju skaita dēļ viņām arī šosezon nebūtu bijis problēmu noorganizēt match-play turnīru pēc īsas un klasiskas izslēgšanas sistēmas.

Paredzams, ka LM izcīņa tāpat kā iepriekš notiks “Viesturos”. Organizatori plāno mačus aizvadīt vēl līdz Jāņiem, lai paspētu apsveikt uzvarētājus pirms sezonas lielo turnīru sākuma.

No laukuma saimniekiem būs atkarīgs, vai jaunajā LM izcīņā tiks saglabāti green fee atvieglojumi, kā tas daudzo spēļu dēļ bija līdz šim.

Līdzšinējā LM sistēma ar papildus gandarījuma turnīru sevi apliecināja kā pārāk sarežģīta un nestabila padarīšana. Lai gan teju visi daudzie LM dalībnieki apzinīgi ievēroja noteiktos termiņus, pietika ar pāris kavētājiem, lai grafiks sāktu ļodzīties un viens ielāps sekotu otram.

Jaunajai sistēmai jāvilina pēc iespējas lielāks skaits spēcīgāko golferu piedalīties turnīrā, kas padarītu LM izcīņu par prestižiem mačiem labākajiem spēlētājiem.

Pēdējās izmaiņas , 01.12.2004.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē