Arhīvs
28. Marts, 2024. Gunta, Ginta, Gunda
Pāru kaujas
rezultâti

Junioriem vajag ārzemju pieredzi

Aizvadītajā sezonā junioriem bija nodrošināti ļoti labi treniņu apstākļi, taču straujākam meistarības kāpumam jaunajiem spēlētājiem nepieciešams spēlēt ar saviem ārzemju vienaudžiem, jo ar pašmāju turnīriem ir par maz, uzskata Aldis Puisītis. Būdams divu junioru tēvs, Puisītis ir pārliecināts, ka nav lietderīgi no jauniešiem prasīt obligātu līdzdalību svarīgākajos pieaugušo turnīros.

Šosezon junioru rezultātos ir ievērojams progress, kas nebūtu tik acīmredzams, ja jaunie golferi būtu pilnībā palikuši bez iespējām uzspēlēt ārzemēs, uzsvēra Puisītis.

Uzteicot federācijas ieguldījumu junioru izlases treniņu procesa kvalitatīvā nodrošināšanā, Puisītis tajā pašā laikā piebilda, ka nespēj pieņemt tās viedokli ārzemju turnīru jautājumā.

Junioru rezultāti šogad notikušajā “British Open” un arī EJGT tūrē rāda, ka viņi ir gatavi spēlēt šādā līmenī, un apgūt pieredzi, nebūt neradot atpalicēju iespaidu, sprieda Puisītis.

Ņemot vērā LGF, spēlētāju vecāku un atbalstītāju ieguldītos visa veida resursus, būtu žēl, ja arī nākamgad meitenēm būtu jāpaliek bez spēlēšanas, piemēram, Eiropas junioru čempionātā, uzskata Puisītis. It īpaši juniores Eiropā ir līmenī, kas ļauj savās vecuma grupās justies līdzvērtīgi. Tā kā gadi iet, šīs paaudzes juniorēm nemaz tik daudz sezonu līdz pieaugušo vecumam vairs nav palicis.

Jā, daudz kas ir atkarīgs no izmaksām. Tādēļ Puisītis īpaši pateicas “Viesturu” klubam, kura stabilais atbalsts palīdzēja Latvijas junioru izlases dalībniekiem šosezon spēlēt EJGT sacensībās. Protams, savas atvases neaizmirsa arī vecāki, un 600 latu startiem ārzemēs piešķīra arī Rīgas dome.

Par federācijas lielāko ieguldījumu Puisītis nosauca kvalitatīvo gatavošanās procesu, ko veicināja profesionāla trenera piesaistīšana. Bez šādiem treniņiem arī no spēlēšanas ārzemēs būtu nesalīdzināmi mazāka atdeve.

Junioriem par galvenajiem turnīriem būtu jāuzskata cīņas ar saviem vienaudžiem, jo no psiholoģiskā viedokļa nav pareizākais ceļš prasīt jaunajiem spēlētājiem obligāti startēt pieaugušo konkurencē. Tas neveicina uzvarētāju psiholoģijas veidošanos, uzskata Puisītis.

Tuvākajos plānos vairākiem junioriem ir līdzdalība EJGT organizētajā treniņnometnē Spānijā. Costa del Sol būs nodrošināti pienācīgi treniņu apstākļi un laba līmeņa treneris, bet pasākuma izmaksas esot ļoti pieņemamas.

Pēdējās izmaiņas , 07.12.2004.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē